OnePlus Nord CE 3 Lite 5G arvostelu & kokemuksia

Viimeksi päivitetty: 2.1.2024

OnePlus Nord CE 3 Lite on edullinen Android-puhelin, joka yrittää tarjota premium-luokan ominaisuuksia kohtuulliseen hintaan. Sen 108MP kamera ja 6,7 tuuman 120Hz näyttö ovat ominaisuuksia, joita ei yleensä odoteta tässä hintaluokassa. Tämä tekee puhelimesta houkuttelevan vaihtoehdon niille, jotka etsivät edullista puhelinta, mutta haluavat silti nauttia joistakin korkeatasoisista ominaisuuksista. Kuitenkin, kun otetaan huomioon kokemuksen epätasaisuus, Nord CE 3 Lite ei yllä samalle tasolle kuin esimerkiksi Google Pixel 7a, joka on tunnettu halpojen puhelimien mestarina.

OnePlus Nord CE 3 Lite 5G

Arvosana: 4.2/5
4.2/5
 • 108MP Pääkamera: Tarkat ja yksityiskohtaiset kuvat
 • 6,7″ 120Hz Näyttö: Suuri, sulava katselukokemus
 • 5000 mAh Akku: Pitkäkestoinen akunkesto
 • 67W Nopea Lataus: Akku täyteen nopeasti
 • Android 13, OxygenOS 13.1: Sujuva ja intuitiivinen käyttöjärjestelmä

Plussat

+ Edullinen hinta
+ Nopea lataus
+ Suuri 120Hz näyttö
+ 108MP pääkamera
+ Erinomainen akunkesto

Miinukset

Epätasainen valokuvan laatu
Heikko suorituskyky

Erinomainen puhelin hintaluokassaan

OnePlus Nord CE 3 Lite pyrkii tarjoamaan OnePlus-kokemuksen budjettihinnalla, mikä on selvästi nähtävissä sen teknisissä ominaisuuksissa. Puhelimessa on 67W lataus, yllättävän korkearesoluutioinen 108MP pääkamera ja suuri 120Hz näyttö, jotka kaikki ovat ominaisuuksia, joita ei yleensä odoteta tässä hintaluokassa.

Kuitenkin kokonaiskokemus kärsii vanhentuneesta sirusta ja vaikuttamattomasta valokuvauksesta 108MP pääkameran ulkopuolella. Tämä voi olla pettymys käyttäjille, jotka odottavat enemmän monipuolisuutta valokuvauksessa.

Jos kuitenkin arvostat eniten näyttöä ja akunkestoa, ja budjettisi on tiukka, Nord CE 3 Lite voi osoittautua hyväksi valinnaksi. Se ei kuitenkaan yllä parhaimpien halpojen puhelimien joukkoon, sillä kilpailijat tarjoavat enemmän vastinetta rahalle.

Suunnittelu

Nord CE 3 Liten suunnittelussa on pyritty yhdistämään ylellisyyttä ja käytännöllisyyttä. Sen tasaiset sivut antavat puhelimelle modernin ja tyylikkään ilmeen. Vaikka käytetyt materiaalit, kuten sivuraiteiden muovi tai lasi/muovilaminaatti takapaneeli, eivät ole yhtä laadukkaita kuin kalliimmissa malleissa, ne tekevät puhelimesta kevyen ja miellyttävän pitää kädessä.

Puhelimen säilyttämä kuulokeliitäntä on myös merkittävä etu, sillä se tarjoaa lisäarvoa käyttäjille, jotka suosivat perinteisiä langallisia kuulokkeita. Tämä ominaisuus on harvinaisuus nykypäivän älypuhelimissa, ja se korostaa OnePlussan halua tarjota käyttäjille monipuolisia vaihtoehtoja.

Näyttö

Nord CE 3 Liten näyttö on yksi sen suurimmista myyntivaltteista. Sen 6,72 tuuman koko ja 120Hz virkistystaajuus ovat ominaisuuksia, jotka yleensä löytyvät kalliimmista malleista. Vaikka näyttö käyttää LCD-teknologiaa, joka on edullisempi vaihtoehto OLED-paneeleihin verrattuna, se tarjoaa silti kirkkaan ja selkeän kuvan. Tämä tekee Nord CE 3 Litestä erinomaisen valinnan mediaa kuluttaville käyttäjille, jotka arvostavat suurta näyttöä.

Kuitenkin, kun vertaillaan näyttöä kalliimpiin malleihin, huomataan, että väritoisto ja kontrasti eivät ole yhtä vakuuttavia. Tämä on kuitenkin odotettavissa tässä hintaluokassa, ja Nord CE 3 Lite tarjoaa silti erinomaisen näyttökokemuksen hintaansa nähden.

Kamerat

OnePlus Nord CE 3 Lite erottuu markkinoilla sen 108MP pääkameralla, joka on yksi korkeimmista resoluutioista älypuhelimissa tänä päivänä. Tämä kamera lupaa tarkkoja ja yksityiskohtaisia kuvia, jotka ovat vertailukelpoisia kalliimpien puhelimien kanssa. Kuitenkin, kun tarkastellaan muita kameran ominaisuuksia, huomataan, että OnePlus on tehnyt kompromisseja.

Kaksi muuta takakameraa, 2MP makro- ja syvyyskamerat, eivät tarjoa samaa laatua ja monipuolisuutta. Erityisesti ultralaajakulmakameran puuttuminen rajoittaa kuvausmahdollisuuksia, mikä on merkittävä puute nykypäivän älypuhelimissa. Tämä saattaa olla pettymys valokuvausharrastajille, jotka etsivät monipuolista kamera-arsenaalia.

Suorituskyky

OnePlus Nord CE 3 Lite käyttää Qualcomm Snapdragon 695 -sirua, joka on sama kuin edeltäjässään Nord CE 2 Litessä. Tämä keskitason siru, joka on jo yli vuoden vanha, ei välttämättä tarjoa huippuluokan suorituskykyä, mutta se on riittävä peruskäyttöön ja kevyisiin sovelluksiin.

Kuitenkin, kun kyse on raskaammista sovelluksista tai peleistä, saattaa puhelin kohdata suorituskyvyn rajoituksia. Tämä voi olla haitta käyttäjille, jotka odottavat sulavaa ja nopeaa käyttökokemusta. Snapdragon 695 tarjoaa kuitenkin hyvän tasapainon suorituskyvyn ja energiatehokkuuden välillä, mikä on tärkeää akun keston kannalta.

Akku ja lataus

Nord CE 3 Liten 5,000 mAh akku on yksi sen vahvuuksista. Se tarjoaa pitkän akun keston, joka kestää yli kaksi tuntia kauemmin kuin Google Pixel 7a, olipa käytössä täysi 120Hz näyttö tai ei. Tämä tekee siitä erinomaisen vaihtoehdon käyttäjille, jotka arvostavat pitkää akunkestoa ja haluavat välttää jatkuvaa lataamista.

Lisäksi puhelimen 67W nopea lataus on merkittävä etu. Se mahdollistaa akun nopean lataamisen, mikä on kätevää kiireisessä arjessa. Tämä nopea latausominaisuus on harvinainen tässä hintaluokassa, mikä tekee Nord CE 3 Litestä houkuttelevan vaihtoehdon niille, jotka arvostavat nopeaa latausta.

Ohjelmisto ja erikoisominaisuudet

OnePlus Nord CE 3 Lite toimitetaan uusimmalla Android 13 -ohjelmistolla, OxygenOS 13.1:n muodossa, joka tarjoaa käyttäjille sujuvan ja intuitiivisen käyttökokemuksen. OxygenOS on tunnettu sen käyttäjäystävällisyydestä ja mukautettavuudesta, mikä tekee puhelimen käytöstä miellyttävää.

Erityisen huomionarvoinen on puhelimen ”200% äänenvoimakkuustila”, joka aktivoituu nostamalla äänenvoimakkuutta yhden askeleen yli normaalin maksimin. Tämä ominaisuus on erinomainen lisä esimerkiksi ulkona ollessa tai meluisassa ympäristössä, missä tavallinen äänenvoimakkuus ei riitä. Vaikka äänenlaatu ei ole huippuluokkaa tällä voimakkuustasolla, se on silti riittävä moniin tilanteisiin.

Lisäksi puhelimen ohjelmisto tarjoaa useita mukautettavia asetuksia ja toimintoja, jotka parantavat käyttökokemusta.

Tekniset tiedot

 • Ulkonäyttö: 6,72 tuuman LCD, 120Hz (1080 x 2400)
 • Takakamerat: 108MP (f/1.7) pääkamera, 2MP (f/2.4) makro, 2MP (f/2.4) syvyysanturi
 • Etukamera: 16MP (f/2.4)
 • Piirisarja: Snapdragon 695
 • RAM: 8GB
 • Tallennustila: 128GB, laajennettavissa jopa 1TB asti
 • Akku: 5,000 mAh
 • Lataus: 67W langallinen
 • Ohjelmisto: Android 13 OxygenOS 13.1:llä
 • Koko: 165.5 x 76 x 8.3 mm
 • Paino: 195 grammaa
OnePlus Nord CE 3 Lite 5G on älypuhelin, joka yhdistää tyylikkyyden ja suorituskyvyn houkuttelevalla tavalla. Asiakkaiden kokemusten perusteella tämä puhelin loistaa monilla alueilla, erityisesti sen 5G-yhteyden, sulavan suorituskyvyn ja ainutlaatuisen muotoilun ansiosta. Värivaihtoehdot tuo raikkaan ja erottuvan ilmeen, ja 8GB RAM varmistaa, että moniajot sujuvat vaivattomasti. Vaikka jotkut käyttäjät ovat huomanneet kameran suorituskyvyn olevan keskivertoa ja näytön joskus tuntuvan hitaalta, nämä seikat eivät ole estäneet monia kokemasta puhelinta erittäin positiivisesti.Puhelimen AMOLED-näyttö tarjoaa kirkkaat värit ja syvät mustat, parantaen merkittävästi mediaelämystä. Vaikka sen muovinen takakansi ei ehkä tunnu yhtä ylelliseltä kuin lasiset vastineet, laadukas suojakuori voi parantaa tätä. Akun kesto on hyvä, ja Warp Charge -latausominaisuus takaa nopean latauksen tarvittaessa. Puhelimen sivuilla oleva sormenjälkitunnistin on käyttäjien mukaan nopea ja tarkka, mikä lisää turvallisuutta ja käyttömukavuutta.Yhteenvetona OnePlus Nord CE 3 Lite 5G on erinomainen valinta niille, jotka etsivät edullista 5G-puhelinta, joka ei tingi suorituskyvystä tai tyylistä. Vaikka siinä on joitakin parannettavia alueita, kuten kamera ja näyttö, sen vahvuudet tekevät siitä houkuttelevan vaihtoehdon monille käyttäjille.

Meidän mielipide

OnePlus Nord CE 3 Lite on puhelin, joka herättää ristiriitaisia tunteita. Se säilyttää OnePlus-brändille ominaiset vahvuudet, kuten nopean latauksen ja yllättävän laadukkaan näytön, jotka ovat vaikuttavia ominaisuuksia tässä hintaluokassa. Nämä tekijät tekevät siitä houkuttelevan vaihtoehdon niille, jotka etsivät edullista puhelinta, mutta eivät halua tinkiä tietyistä perusominaisuuksista.

Kuitenkin, kun otetaan huomioon pääkameran usein alle keskitason valokuvan laatu ja puhelimen heikko suorituskyky, Nord CE 3 Lite ei välttämättä täytä kaikkien käyttäjien odotuksia. Tämä puhelin sopii parhaiten niille, jotka painottavat budjettiaan enemmän näytön kokoon ja latausnopeuteen, mutta ovat valmiita tinkimään hieman kuvanlaadusta ja suorituskyvystä.

Lyhyesti sanottuna, Nord CE 3 Lite on hyvä valinta tietyille käyttäjille, mutta se ei ole jokaisen puhelimenostajan ykkösvalinta.

OnePlus Nord CE 3 Lite 5G

Arvosana: 4.2/5
4.2/5

Suosituimpien tuotteiden kokemuksia ja arvosteluja

Kassalla käytettävä koodi: SUPERVIIKKO

Kaikille uusille BookBeat-käyttäjille

Kokeilujakson aikana saa kuunnella ja lukea yhteensä 40 tuntia. Edun jälkeen tilaus jatkuu automaattisesti valitun paketin mukaisesti. BookBeatilla ei ole sitovaa määräaikaa.