Apple iPad Pro 11 tuumaa, 2022 arvostelu & kokemuksia

Viimeksi päivitetty: 17.11.2023

Apple iPad Pro on jo vuosia ollut ammattilaistablettien vertailukohta, yhdistäen huippuluokan suorituskyvyn ja innovatiivisen muotoilun. Vuoden 2022 malli, joka jatkaa tätä perinnettä, saa edeltäjäänsä verrattuna lisätehoa Apple M2 -sirusta, mikä nostaa sen suorituskyvyn uudelle tasolle. Vaikka muut erot edelliseen malliin ovat vähäisiä, on syytä pohtia, onko ammattilaisen pienempi tablettiversio kehittynyt riittävästi vastaamaan nykypäivän vaativiin tarpeisiin.

Apple iPad Pro 11 tuumaa, 2022

Arvosana: 4.8/5
4.8/5
 • Apple M2 -siru: Markkinoiden tehokkain tabletti, erinomainen suorituskyky.
 • Kevyt ja Kannettava: Ihanteellinen liikkuville ammattilaisille, helppo kuljettaa.
 • Ympäristöystävällinen Suunnittelu: 100% kierrätettyä alumiinia, vähentää hiilijalanjälkeä.
 • Erinomainen Näyttö: Kirkas IPS-paneeli, loistava väritoisto ja kosketusherkkyys.
 • Monipuoliset Liitännät: USB 4.0, Thunderbolt, USB-C PD – tuki monenlaisille lisälaitteille.

Plussat

+ Nopea suorituskyky
+ Laadukas viimeistely
+ Laaja valikoima tabletille optimoituja sovelluksia

Miinukset

Etukamera huonosti sijoteltu
iPadOS ei vieläkään hyödynnä laitteiston potentiaalia täysin

Apple on jälleen onnistunut luomaan uuden laiteryhmän iPad Pronsä kanssa: käytännöllinen, passiivisesti jäähdytetty laite matkakäyttöön, jossa on äärimmäinen teho, kosketusnäyttö ja kynäsyöttö. Tämä tekee siitä ihanteellisen työkalun luoville ammattilaisille, jotka tarvitsevat tehokasta ja monipuolista laitetta liikkeellä ollessaan. Se tarjoaa myös riittävästi suorituskykyä monimutkaisiin ammattilaisen tehtäviin, kuten videon editointiin, 3D-mallinnukseen ja suurten tietokantojen käsittelyyn, mikä laajentaa sen käyttömahdollisuuksia merkittävästi.

iPad Pro 11 on pienempi ja erityisesti näytön osalta hieman heikompi versio, jonka neljäs sukupolvi esiteltiin lokakuussa 2022. Ensivilkaisulla tabletti on lähes erottamaton edeltäjästään, mutta se on saanut suorituskykypäivityksen konepellin alle. Tämä päivitys ei ole pelkästään numeroita paperilla; se tarjoaa käyttäjille nopeamman ja sulavamman kokemuksen, erityisesti raskaissa sovelluksissa ja moniajossa.

Suunnittelu ja Ympäristöystävällisyys

Ulkoisesti iPad Pro:t ovat pysyneet samanlaisina viimeisen kolmen sukupolven ajan. Laadukas alumiinirunko ja yksinkertainen, tyylikäs muotoilu ovat säilyneet. Apple käyttää 100% kierrätettyä alumiinia kotelossa sekä kierrätettyjä raaka-aineita, kuten kultaa, tinaa ja harvinaisia maametalleja, joissakin komponenteissa. Tämä osoittaa Applen sitoutumisen ympäristöystävällisyyteen, mikä on yhä tärkeämpää sekä kuluttajille että yrityksille. Lisäksi, kestävä suunnittelu vähentää laitteen hiilijalanjälkeä ja tukee kestävää kehitystä.

Näyttö ja Käyttökokemus

iPad Pro 11 käyttää yksinkertaisempaa IPS-paneelia, joka on melko kirkas maksimikirkkaudellaan 640 cd/m², mutta ei riitä todelliseen HDR-näyttöön. Verrattuna edeltäjään, kaikki tekniset tiedot ja mitatut arvot ovat lähes identtisiä. Tämä näyttö tarjoaa kuitenkin erinomaisen väritoiston ja terävät yksityiskohdat, mikä tekee siitä ihanteellisen valinnan graafiseen suunnitteluun ja valokuvien käsittelyyn. Sen reaktiivisuus ja kosketusherkkyys ovat myös huippuluokkaa, mikä parantaa käyttökokemusta merkittävästi.

Suorituskyky

Apple M2 on tehokas SoC, jota käytetään myös nykyisissä MacBook Pro -malleissa. iPad Pro 11 (2022) on todennäköisesti markkinoiden tehokkain tabletti tällä hetkellä, ja se on täysin hiljainen passiivisen jäähdytyksensä ansiosta. Jopa tehokkaat työasemat, kuten HP ZBook Fury 17 G8 Intel i9 -prosessorilla, eivät pysty pysymään perässä Geekbench-testissä. Tämä tekee siitä erinomaisen valinnan ammattilaisille, jotka tarvitsevat suorituskykyä ilman kompromisseja, olipa kyseessä sitten vaativa kuvankäsittely, monimutkaiset laskentatehtävät tai jopa kevyt videon editointi.

Tekniset tiedot

 • Paino: 466 g
 • Mitat: 247.6 x 178.5 x 5.9mm
 • Käyttöjärjestelmä: iPadOS 16
 • Näytön Koko: 11 tuumaa
 • Resoluutio: 2388 x 1668 pikseliä
 • Suoritin: Apple M2
 • Tallennustila: 128 Gt / 256 Gt / 512 Gt / 1 Tt / 2 Tt
 • microSD-paikka: Ei
 • Akun Kesto: Jopa 10 tuntia
 • Takakamera: 12 MP + 10 MP + LiDAR
 • Etukamera: 12 MP
Apple iPad Pro 11 (2022) on saanut asiakkailta ylistäviä arvioita, jotka korostavat sen monipuolisuutta ja suorituskykyä. Monet ensikertalaiset Apple-tuotteiden käyttäjät ovat olleet vaikuttuneita laitteen käyttöliittymästä, vaikka sen omaksuminen on vaatinut hieman aikaa. Erityisesti digitaalisen taiteen tekijät ovat löytäneet iPad Prosta ja Apple Pencilista korvaamattoman työkalun, joka on vienyt heidän työnsä uudelle tasolle. Mahdollisuus piirtää suoraan näytölle on parantanut merkittävästi heidän digitaalista taidekokemustaan. Monet ovat päivittäneet vanhemmista iPad-malleista iPad Pro 11 (2022) -malliin ja kokeneet sen merkittävänä parannuksena. Käyttäjät ovat kiitelleet erityisesti sen nopeampaa suorituskykyä, parempaa näytön resoluutiota ja pidempää akun kestoa. Vaikka jotkut ovat kommentoineet etukameran sijoittelua hankalaksi ja värejä hieman tylsiksi, nämä seikat eivät ole merkittävästi heikentäneet kokonaiskokemusta. Käyttäjät ovat myös arvostaneet kasvojentunnistusta ja sen nopeutta verrattuna vanhempiin malleihin. iPad Pro 11 (2022) on osoittautunut erinomaiseksi valinnaksi niille, jotka etsivät kestävää ja monipuolista laitetta. Sen kyky kestää useita vuosia ja pysyä teknologisesti ajantasaisena on tehnyt siitä suositun valinnan niin ammattilaisille kuin harrastajillekin. Sen käyttömahdollisuudet ulottuvat digitaalisesta taiteesta valokuvien ja videoiden muokkaukseen, tarjoten käyttäjilleen laajan kirjon työkaluja luovuuden ilmaisuun. Vaikka se voi olla yliampuva joillekin käyttäjille, ne, jotka etsivät pitkäikäistä ja suorituskykyistä tablettia, löytävät iPad Pro 11 (2022) -mallista luotettavan kumppanin.

Meidän mielipide

Apple iPad Pro 11 (2022) on epäilemättä yksi markkinoiden kiehtovimmista tableteista. Sen nopea suorituskyky, joka on saanut voimansa Apple M2 -sirusta, tekee siitä ihanteellisen työkalun niin ammattilaisille kuin vaativille harrastajillekin. Vaikka 11 tuuman malli ei ehkä tarjoa parasta mahdollista näyttöä verrattuna sen isompaan sisarmalliin, sen laatu on silti erinomainen ja riittää useimpiin käyttötarkoituksiin. Lisäksi, iPad Pro:n premium-tason viimeistely ja laadukkaat lisävarusteet, kuten Apple Pencil ja Smart Keyboard, tekevät siitä monipuolisen ja käyttäjäystävällisen.

On kuitenkin muutamia seikkoja, jotka jättävät toivomisen varaa. Esimerkiksi etukameran sijoittelu ei ole ihanteellinen, ja iPadOS:n kyky hyödyntää laitteen huippuluokan rautaa voisi olla parempi. Nämä ovat kuitenkin pieniä haittoja verrattuna laitteen kokonaisvaltaiseen suorituskykyyn ja käyttökokemukseen. Värien suhteen, vaikka ne eivät olekaan markkinoiden värikkäimpiä, ne heijastavat Applen tyylikästä ja minimalistista suunnittelufilosofiaa.

Mielestämme Apple iPad Pro 11 (2022) on erinomainen valinta niille, jotka etsivät korkealaatuista, suorituskykyistä ja monipuolista tablettia. Se yhdistää huippuluokan teknologian, tyylikkään muotoilun ja käyttäjäystävällisyyden tavalla, joka tekee siitä varteenotettavan vaihtoehdon monenlaisiin käyttötarkoituksiin.

Apple iPad Pro 11 tuumaa, 2022

Arvosana: 4.8/5
4.8/5

Suosituimpien tuotteiden kokemuksia ja arvosteluja

Kassalla käytettävä koodi: SUPERVIIKKO

Kaikille uusille BookBeat-käyttäjille

Kokeilujakson aikana saa kuunnella ja lukea yhteensä 40 tuntia. Edun jälkeen tilaus jatkuu automaattisesti valitun paketin mukaisesti. BookBeatilla ei ole sitovaa määräaikaa.