Apple iPhone 15 Pro Max arvostelu & kokemuksia

Viimeksi päivitetty: 5.7.2024

Apple iPhone 15 Pro Max on tämän vuoden ehdottomasti suurin, pahin ja paras iPhone, joka määrittelee uudelleen, mitä älypuhelimelta voidaan odottaa. Sen erikoisuutena on päivitetty telekamera, joka tuo valokuvaamiseen aivan uudenlaista tarkkuutta ja monipuolisuutta. Tämä malli on varustettu prosessorilla, joka pyörittää konsolitason pelejä sujuvasti, tarjoten ennennäkemättömän pelikokemuksen.

Lisäksi se on edelleen akunkestoltaan vahva, kestäen huomattavasti kauemmin kuin pienempi iPhone 15 Pro -malli, mikä tekee siitä erinomaisen valinnan aktiivisille käyttäjille. Se on myös kalliimpi tänä vuonna – teknisesti Apple ei ole nostanut hintaa, mutta se on poistanut 128 GB:n perusmuistiversion. Näin ollen sen hinnat alkavat 1 200 dollarista 256 GB:n mallista, mikä heijastaa sen premium-luokan ominaisuuksia ja suorituskykyä.

Apple iPhone 15 Pro Max

Arvosana: 4.5/5
4.5/5
 • Apple A17 Pro -prosessori: Huippunopea suorituskyky
 • 48MP kolmoiskamera: Ammattilaistason valokuvat
 • Pitkäkestoinen akku: 20+ tuntia käyttöaikaa
 • Kevyt muotoilu: Helppo käsitellä ja kantaa
 • iOS 17 -käyttöjärjestelmä: Intuitiivinen ja älykäs

Plussat

+ Erinomaiset kamerat
+ Pitkä akun kesto
+ Hyödyllinen Toimintopainike
+ Nopea, sulava suorituskyky

Miinukset

Kallis
Suuri

Mitä uutta malli tarjoaa käyttäjälle?

Uudistuksiin kuuluvat uusi titaanirakenne, joka ei ainoastaan anna puhelimelle modernia ja tyylikästä ulkonäköä, vaan myös tekee siitä kevyemmän ja kestävämmän. Nopeampi A17 Pro -prosessori takaa, että kaikki toiminnot sujuvat nopeasti ja tehokkaasti, olipa kyseessä sitten raskaiden sovellusten käyttö tai moniajon hallinta.

USB Type-C -lataus- ja dataliitäntä USB 3 -nopeuksilla on merkittävä parannus, joka nopeuttaa tiedonsiirtoa ja latausta. Uusi 5x zoom-kamera avaa uusia mahdollisuuksia valokuvaajille, ja 24 MP:n kuvat (aiemmin 12 MP) takaavat, että jokainen kuva on yksityiskohtainen ja elävä.

Sama näytön koko mutta ohuemmat kehykset tarkoittavat suurempaa näyttöaluetta, mikä parantaa käyttökokemusta. Uusi Toimintopainike mykistyskytkimen sijaan on käytännöllinen lisä, joka mahdollistaa nopeammat ja monipuolisemmat toiminnot.

Ominaisuudet

Pakkaus sisältää hitaan USB-C-kaapelin, mutta ei laturia, mikä on osa Applen ympäristöstrategiaa vähentää jätettä. iPhone 15 Pro Max tarjoaa uuden Apple A17 Pro -sirun, joka on maailman ensimmäinen 3 nm älypuhelinsiru. Tämä ei ainoastaan paranna suorituskykyä, vaan myös tekee laitteesta energiatehokkaamman.

USB 3 -nopeudet datansiirrossa USB C -portin kautta ovat merkittävä etu, erityisesti ammattikäyttäjille, jotka tarvitsevat nopeaa tiedonsiirtoa. Puhelimen muotoilu ja värit ovat saaneet päivityksen, mukaan lukien uusi titaaniviimeistely, joka antaa laitteelle ylellisen tuntuman.

Ohuemmat kehykset tekevät näytöstä entistäkin vaikuttavamman. Näyttö pysyy samana 6,7 tuuman OLED-paneelina, mutta siinä on Dynamic Island -leikkaus, joka on sekä esteettisesti miellyttävä että käytännöllinen, tarjoten uudenlaisen käyttöliittymäkokemuksen.

Kamerajärjestelmä

Kamerajärjestelmässä iPhone 15 Pro Max loistaa uudella 5x zoom-objektiivilla, joka avaa uusia mahdollisuuksia valokuvaukseen. Tämä objektiivi mahdollistaa kaukana olevien kohteiden tarkan ja yksityiskohtaisen ikuistamisen, mikä on erityisen hyödyllistä luonto- ja urheilukuvauksessa.

Lisäksi päivitetty 48 MP:n pääkamera takaa, että jokainen kuva on terävä ja värikäs, jopa heikossa valaistuksessa. Puhelin tukee nyt 48 MP:n kuvia HEIF-muodossa RAW:n sijaan, mikä tarkoittaa parempaa tiedostojen hallintaa ilman, että kuvanlaatu kärsii.

Videokuvaajille iPhone 15 Pro Max tarjoaa mahdollisuuden tallentaa 4K 60 FPS ProRes-videota suoraan ulkoiselle tallennuslaitteelle, mikä on erityisen tärkeää ammattimaisessa videotuotannossa. Tämä ominaisuus mahdollistaa sujuvan työnkulun ja nopeat tiedonsiirrot, mikä säästää aikaa ja vaivaa jälkikäsittelyssä.

Suorituskyky

Suorituskyvyn ja ohjelmiston osalta iPhone 15 Pro Max ei petä. Uusimmat päivitykset, mukaan lukien iOS 17:n uudet ominaisuudet, tekevät käyttökokemuksesta entistäkin sujuvamman. Käyttöjärjestelmän intuitiivinen käyttöliittymä ja uudet toiminnot, kuten parannettu Siri ja entistä älykkäämmät muistutukset, tekevät arjesta helpompaa.

Akun kesto on edelleen yksi iPhone 15 Pro Maxin vahvuuksista, tarjoten pitkän käyttöajan yhdellä latauksella. Tuki 27 W:n langalliselle lataukselle ja 15 W:n MagSafe-lataukselle tarkoittaa, että puhelimen saa nopeasti takaisin toimintaan, kun akku alkaa huveta.

Äänenlaatu

Äänenlaadun ja haptiikan osalta iPhone 15 Pro Max pysyy uskollisena Applen korkeille standardeille. Selkeä ja yksityiskohtainen ääni tekee musiikin kuuntelusta, videoiden katselusta ja pelien pelaamisesta nautinnollista. Haptinen palaute on tarkka ja reagoiva, mikä parantaa käyttökokemusta, olipa kyse sitten viestien kirjoittamisesta tai interaktiivisten sovellusten käytöstä.

Tekniset tiedot

 • Akun kesto (Testattu) 20 tuntia 15 minuuttia
 • Kameran tarkkuus (Takana; Etukamera) 48MP/12MP/12MP; 12MP
 • Prosessori Apple A17 Pro
 • Mitat 6,29 x 3,02 x 0,32 tuumaa
 • Käyttöjärjestelmä iOS 17
 • Näytön tarkkuus 2796 x 1280 pikseliä
 • Näytön koko 6,7 tuumaa
iPhone 15 Pro Max on noussut suosituksi valinnaksi monien käyttäjien keskuudessa. Asiakkaiden kokemusten perusteella tämä malli erottuu edukseen useilla alueilla. Ensinnäkin, sen suorituskyky on saanut kiitosta nopeudestaan ja sulavuudestaan, mikä tekee siitä ihanteellisen niin työhön kuin viihteeseenkin. Kameran laatu, erityisesti 48 MP:n pääkamera, on saanut erityistä kiitosta, ja se on osoittautunut erinomaiseksi valinnaksi valokuvausharrastajille.Akun kesto on toinen merkittävä etu, jota käyttäjät ovat korostaneet. Pitkäkestoinen akku varmistaa, että puhelin pysyy toiminnassa koko päivän ajan ilman jatkuvaa lataamisen tarvetta. Lisäksi puhelimen keveys verrattuna aiempiin malleihin on tehnyt siitä käyttäjäystävällisemmän ja mukavamman pitää kädessä.Vaikka iPhone 15 Pro Max on saanut paljon positiivista palautetta, on myös joitakin huolenaiheita. Joillekin käyttäjille puhelimen hinta on ollut kynnyskysymys, ja jotkut ovat kokeneet sen koon suureksi. Lisäksi on ollut raportteja Boost Infiniten palvelun laadusta, joka on aiheuttanut päänvaivaa joillekin käyttäjille. Huolimatta näistä haasteista, monien käyttäjien kokemus on ollut myönteinen, ja he pitävät iPhone 15 Pro Maxia erinomaisena sijoituksena, joka tarjoaa huippuluokan ominaisuuksia ja suorituskykyä.

Meidän mielipide

iPhone 15 Pro Max on erinomainen laite, joka yhdistää puhelimen, viihdelaitteen ja kameran parhaat puolet. Se tarjoaa merkittäviä päivityksiä kevyemmästä painosta, suurista kamerapäivityksistä ja uudesta USB-C-portista. Tämä tekee siitä ihanteellisen valinnan niin ammattilaisille kuin vaativille harrastajillekin, jotka etsivät markkinoiden parasta teknologiaa. Sen monipuoliset ominaisuudet, huippuluokan suorituskyky ja tyylikäs muotoilu asettavat sen älypuhelinten kärkikastiin.

Mielestämme iPhone 15 Pro Max ei ole vain teknologinen edistysaskel, vaan se on myös käyttäjäkokemukseltaan poikkeuksellinen. Sen intuitiivinen käyttöliittymä, nopea reagointikyky ja vaikuttava akunkesto tekevät siitä luotettavan kumppanin niin työssä kuin vapaa-ajalla. Erityisesti ammattikuvaajat ja videontekijät arvostavat sen laadukasta kameraa ja monipuolisia kuvausominaisuuksia. Lyhyesti sanottuna, iPhone 15 Pro Max on puhelin, joka ei ainoastaan täytä odotuksia, vaan ylittää ne mennen tullen.

Apple iPhone 15 Pro Max

Arvosana: 4.5/5
4.5/5

Suosituimpien tuotteiden kokemuksia ja arvosteluja

Kassalla käytettävä koodi: SUPERVIIKKO

Kaikille uusille BookBeat-käyttäjille

Kokeilujakson aikana saa kuunnella ja lukea yhteensä 40 tuntia. Edun jälkeen tilaus jatkuu automaattisesti valitun paketin mukaisesti. BookBeatilla ei ole sitovaa määräaikaa.