Asus ROG Zephyrus G14, 2023 arvostelu & kokemuksia

Viimeksi päivitetty: 10.4.2024

Kun puhutaan markkinoiden parhaista kannettavista tietokoneista, Asus ROG Zephyrus G14 ansaitsee ehdottomasti paikkansa kärjessä. Tämä ei ole vain tyhjä väite, vaan perustuu laitteen vakuuttaviin teknisiin ominaisuuksiin ja käyttäjäkokemuksiin. Tämä Asus kannettava tietokone on suunniteltu niin pelaajille kuin luoville ammattilaisillekin, ja se yhdistää huipputehokkaat komponentit tyylikkääseen ja kompaktiin muotoiluun. Sen muotoilu huokuu ammattimaisuutta, ja sen jokainen yksityiskohta on suunniteltu käyttäjän mukavuutta ja tehokkuutta silmällä pitäen.

Asus ROG Zephyrus G14, 2023

Arvosana: 4.6/5
4.6/5
 • AMD Ryzen 9 6900HS, 32 Gt, 1 Tt SSD
 • 14″ QHD+ 16:10 120 Hz -näyttö
 • AMD Radeon RX 6800S näytönohjain
 • MUX switch
 • Uusi DDR5 muisti & WiFi 6E tekniikka

Plussat

+ Tehokas CPU ja GPU suorituskyky
+ Kompakti ja houkutteleva muotoilu
+ Uusi lisätty web-kamera

Miinukset

Osittain päivitettävä RAM
Näppäimistön taustavalo ei ole kovin hyvä

Tehoa ja Suorituskykyä

Sydämenään Zephyrus G14 kätkee kahdeksanytimisen AMD Ryzen 9 7940HS -suorittimen, joka yhdessä NVIDIA GeForce RTX 4070 laptop-näytönohjaimen kanssa takaa soljuvan moniajon ja sujuvuutta vaativimpiinkin peleihin. Tämä yhdistelmä mahdollistaa paitsi nopeat latausajat myös graafisesti vaativien ohjelmien suorittamisen ilman viivettä. Tämä läppäri mullistaa käsitykset siitä, mitä 14-tuumaiselta pelikannettavalta voi odottaa. Se painaa vain 1,7 kg, mutta sen teho haastaa jopa raskaammat kilpailijansa. Tämä tekee siitä ihanteellisen valinnan niille, jotka kaipaavat liikuteltavuutta ilman, että joudutaan tinkimään suorituskyvystä.

Näyttö, Joka Lumoaa

ROG Nebula HDR näyttö on suunniteltu niin pelaamista kuin luovuuttakin silmällä pitäen. Tämä näyttö ei ole vain tekninen ihme, vaan se on suunniteltu tarjoamaan käyttäjälle visuaalinen kokemus, joka on vertaansa vailla. Sen Pantone-validointi ja nopea 165 Hz:n virkistystaajuus takaavat, että värit ovat tarkkoja ja liike sulavaa. Tämä tarkoittaa, että jokainen yksityiskohta, olipa kyseessä sitten elokuvan katselu tai graafinen suunnittelu, näyttää uskomattoman realistiselta. Olitpa sitten pelaamassa, editoimassa videoita tai suunnittelemassa grafiikkaa, Zephyrus G14 tarjoaa silmällesi herkkua ja tekee jokaisesta hetkestä visuaalisesti unohtumattoman.

Muotoilu ja Käytettävyys

Magnesiumista valmistettu kotelo tekee tästä kannettavasta kevyen mutta kestävän. Tämä materiaali ei ole vain esteettisesti miellyttävä, vaan se myös suojaa laitettasi arjen kolhuilta ja naarmuilta. Sen hienovarainen ja vaikuttava ulkomuoto sulautuu saumattomasti niin luentosaliin, työtapaamiseen kuin pelisessioihinkin.

Tämä monipuolisuus tekee siitä täydellisen kumppanin niin opiskelijoille, ammattilaisille kuin pelaajillekin. Ja kun avaat tämän läppärin, ErgoLift-sarana kohottaa näppäimistön optimaaliseen kulmaan, tehostaa jäähdytystä ja tarjoaa paremman äänenlaadun. Tämä innovatiivinen suunnittelu ei vain paranna käyttömukavuutta, vaan se myös pidentää laitteen käyttöikää pitämällä sen viileänä pitkien käyttötuntien aikana.

Tekniset tiedot

 • CPU: AMD Ryzen 9 7940HS
 • Näytönohjain: NVIDIA GeForce RTX 4070
 • Muisti: 32 GB DDR5
 • Tallennus: 1 TB PCIe 4.0 NVMe M.2 SSD
 • Näyttö: 14″ ROG Nebula HDR, 165 Hz, 2560 x 1600
 • Käyttöjärjestelmä: Windows 11 Pro
 • Kotelo: Magnesium
 • Paino: 1,7 kg
Asiakkaat ympäri maailman ovat jakaneet paljon kokemuksia Asus ROG Zephyrus G14 kannettavasta tietokoneesta ja suurin osa palautteesta on ollut positiivista. Monet käyttäjät ovat ylistäneet laitteen suorituskykyä, erityisesti AMD Ryzen 9 -prosessorin ansiosta, ja sen hinta-laatusuhde on mainittu usein. Lisäksi sen keveys ja ohuus ovat tehneet siitä suositun valinnan niille, jotka etsivät tehokasta, mutta silti kannettavaa tietokonetta.Kuitenkin, kuten kaikissa tuotteissa, myös Zephyrus G14:ssa on muutamia puutteita. Joitakin käyttäjiä on häirinnyt näppäimistön taustavalo, joka ei ole tarpeeksi kirkas tietyissä olosuhteissa. Lisäksi jotkut ovat maininneet tuulettimen melun olevan häiritsevää, vaikka tätä ongelmaa voidaan hallita kolmannen osapuolen ohjelmistolla. Tuotteen mukana ei myöskään tule web-kameraa, mikä voi olla haitta joillekin käyttäjille.Erityisen huomionarvoista on kuitenkin ollut erään asiakkaan kokemus tuotteen tilaamisesta ulkomailta. Hän kertoi monimutkaisesta prosessista, joka liittyi tuotteen tuontiin Meksikoon ja siitä aiheutuneista lisäkustannuksista. Tämä korostaa, kuinka tärkeää on olla tietoinen maahantuontiin liittyvistä säännöistä ja määräyksistä, kun tilaa tuotteita ulkomailta.Kaiken kaikkiaan Asus ROG Zephyrus G14 vaikuttaa olevan erinomainen valinta niille, jotka etsivät suorituskykyistä ja kannettavaa tietokonetta. Vaikka sillä on joitakin puutteita, sen vahvuudet näyttävät peittoavan heikkoudet monien käyttäjien silmissä.

Meidän mielipide

Kun puhutaan kannettavista tietokoneista, harvoin törmäämme laitteeseen, joka todella erottuu joukosta. Asus ROG Zephyrus G14 on juuri sellainen laite. Se ei ole vain kannettava tietokone – se on mestariteos. Jokainen sen osa on huolellisesti valittu ja suunniteltu tarjoamaan käyttäjälle parasta mahdollista kokemusta.

Tämä laite on suunniteltu niille, jotka eivät halua tehdä kompromisseja. Se yhdistää huipputason suorituskyvyn, upean näytön ja tyylikkään muotoilun tavalla, jota harvat voivat vastustaa. Sen monipuolisuus ja huippuluokan ominaisuudet tekevät siitä erottuvan valinnan kannettavien tietokoneiden markkinoilla.

Olemme arvostelleet monia kannettavia vuosien varrella, mutta Zephyrus G14 asettaa riman korkealle. Jos etsit markkinoiden parasta kannettavaa tietokonetta, joka ei tee kompromisseja suorituskyvyn tai muotoilun suhteen, Zephyrus G14 on ehdoton valinta ja investointi tulevaisuuteesi. Tämä on laite, joka ei petä odotuksiasi.

Asus ROG Zephyrus G14, 2023

Arvosana: 4.6/5
4.6/5

Suosituimpien tuotteiden kokemuksia ja arvosteluja

Kassalla käytettävä koodi: SUPERVIIKKO

Kaikille uusille BookBeat-käyttäjille

Kokeilujakson aikana saa kuunnella ja lukea yhteensä 40 tuntia. Edun jälkeen tilaus jatkuu automaattisesti valitun paketin mukaisesti. BookBeatilla ei ole sitovaa määräaikaa.