Acer Aspire 5, 2023 arvostelu & kokemuksia

Viimeksi päivitetty: 10.4.2024

Kun puhutaan kannettavista tietokoneista, Acer Aspire 5 nousee nopeasti keskusteluun. Tämä merkki on tunnettu luotettavuudestaan ja innovaatioistaan. Tämä 14-tuumainen läppäri on kuin unelma opiskelijoille, jotka etsivät laadukasta, mutta edullista kannettavaa tietokonetta. Acer on yhdistänyt tähän malliin sekä tehon että tyylikkyyden, mikä tekee siitä houkuttelevan valinnan. Mutta onko se todella hintansa arvoinen? Onko se vain markkinointikikka vai todellinen mestariteos? Sukelletaanpa syvemmälle ja tutkitaan, mitä tämä kone todella tarjoaa.

Acer Aspire 5, 2023

Arvosana: 4.2/5
4.2/5
 • 15,6″ Full HD näyttö (1 920 x 1 080)
 • Intel Core i7-8565U (1.8 GHz, 4 ydintä)
 • 4 Gt DDR4 RAM
 • Tallennustila: 512 Gt SSD
 • USB 2.0, USB 3.1, USB-C, RJ-45, HDMI, Audio Combo Jack
 • 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.2
 • Intel UHD Graphics 620
 • Windows 10

Plussat

+ Monia liitäntöjä (mukaan lukien USB4)
+ Vankka akun kesto
+ Vaikuttava mattanäyttö
+ Hyvä sormenjälkitunnistin

Miinukset

Äänekkäät tuulettimet
Yksinkertainen muotoilu
Ei saatavilla Iso-Britanniassa

Rakennelaatu ja Ulkonäkö

Ensimmäinen asia, joka iskee silmään Acer Aspire 5:ssa, on sen vankka rakenne. Tämä ei ole sattumaa, sillä Acer on panostanut vuosien ajan tuotteidensa laatuun ja kestävyyteen. Vaikka se painaa vain 1,7 kg, se tuntuu tukevalta ja kestävältä, mikä on harvinaista tässä hintaluokassa. Tämä on ihanteellinen läppäri niille, jotka kuljettavat konettaan mukanaan koko päivän, olipa kyseessä sitten koulupäivä tai työpäivä toimistossa. Sen keveys yhdistettynä vahvaan rakenteeseen tekee siitä täydellisen kumppanin hektiseen elämäntyyliin, jossa joustavuus ja luotettavuus ovat avainasemassa.

Suorituskyky ja Tehokkuus

Vaikka Acer markkinoi Aspire 5:ta melkein mobiilityöasemana videonmuokkaustyöhön, tämä malli on itse asiassa edullinen kannettava tietokone, joka tarjoaa kunnioitettavaa suorituskykyä hintaluokassaan. Acer on tunnettu siitä, että se tarjoaa käyttäjilleen parasta mahdollista teknologiaa kohtuulliseen hintaan. Se ei ehkä ole pelikone, mutta se selviää mainiosti perustehtävistä, kuten verkkoselailusta ja Microsoft Officen kaltaisten ohjelmien käytöstä. Tämä tekee siitä ihanteellisen valinnan niille, jotka tarvitsevat luotettavaa konetta päivittäiseen käyttöön ilman, että rahaa palaa liikaa.

Akun Kesto ja Käyttöaika

Acerin verkkosivusto saattaa luvata jopa 10 tunnin akun keston, mutta testien mukaan todellinen luku saattaa olla lähempänä 7 tuntia. Tämä ero voi johtua monista tekijöistä, kuten sovellusten määrästä ja taustaprosesseista. Tämä ei ole huono saavutus edulliselle kannettavalle tietokoneelle, ja se riittää useimmille opiskelijoille koko koulupäiväksi. Lisäksi, kun otetaan huomioon koneen hinta ja muut ominaisuudet, tämä akun kesto on varsin kilpailukykyinen verrattuna muihin saman hintaluokan laitteisiin.

Hinta ja Kustannustehokkuus

Tämä on kohta, jossa Acer Aspire 5 todella loistaa. Hinta on kilpailukykyinen, ja saat paljon vastinetta rahoillesi. Markkinoilla on monia kannettavia, jotka voivat rikkoa pankkisi, mutta Acer on onnistunut yhdistämään laadun ja edullisuuden. Jos etsit edullista kannettavaa tietokonetta, joka ei tee kompromisseja laadussa, Aspire 5 on ehdottomasti harkinnan arvoinen. Tämä kone todistaa, että sinun ei tarvitse uhrata suorituskykyä säästääksesi rahaa.

Tekniset tiedot

 • Prosessori: Intel Core i7-1165G7 / AMD Ryzen 7 5825U
 • RAM-muisti: Jopa 16GB DDR4
 • Tallennustila: Jopa 512GB SSD
 • Näytön koko: Jopa 17.3-tuumaa, 1080p
 • Grafiikkakortti: Integrated Iris XE / Radeon
 • Akun kesto: Keskimäärin 7 tuntia
 • Liitännät: USB-C, USB-A, HDMI, Ethernet
Kun tarkastellaan asiakkaiden kokemuksia Acerin kannettavasta tietokoneesta, on selvää, että laite on saanut paljon positiivista palautetta. Monet käyttäjät ovat korostaneet koneen erinomaista suorituskykyä, joka on pysynyt samana vielä useidenkin kuukausien käytön jälkeen. Käyttäjät ovat erityisesti kiitelleet laitteen nopeutta ja tehokkuutta raskaampien sovellusten, kuten datan analysointiin tarkoitetun R-ohjelman ja GIS-karttaohjelman, kanssa. Laitteen näppäimistö on saanut kiitosta sen taustavalaistuista näppäimistä, ja monille käyttäjille on ollut tärkeää, että laite on hiljainen käytössä. Erityisesti ammattikirjoittajat ovat arvostaneet koneen näppäimistön tuntumaa ja näytön kirkkautta. Lisäksi laitteen kamera on osoittautunut erinomaiseksi, erityisesti videoneuvotteluissa. Vaikka laitteella on monia vahvuuksia, on myös muutamia huomioitavia seikkoja. Joillekin käyttäjille on ollut pettymys, ettei laitetta voi ladata USB C -portin kautta, ja latausportti on osoittautunut herkäksi. Lisäksi jotkut ovat toivoneet parempaa akun kestoa. Kaiken kaikkiaan Acerin kannettava tietokone on osoittautunut erinomaiseksi valinnaksi niille, jotka etsivät laadukasta ja edullista laitetta. Monet käyttäjät suosittelevat sitä lämpimästi ja pitävät sitä erinomaisena vastineena rahalle.

Meidän mielipide

Kun otetaan huomioon kaikki testaamamme kannettavat tietokoneet, Acer Aspire 5 erottuu joukosta erityisesti hinta-laatusuhteensa ansiosta. Se on erinomainen valinta niille, jotka etsivät parasta kannettavaa tietokonetta tiukalla budjetilla. Tämä laite on suunniteltu erityisesti opiskelijoille ja päivittäiseen käyttöön, ja sen monipuoliset ominaisuudet tekevät siitä ihanteellisen valinnan monenlaisiin tarpeisiin. Vaikka Acer Aspire 5 ei ole huippuluokan pelikone, se tarjoaa silti erinomaista suorituskykyä ja luotettavuutta, joka on tyypillistä Acerin tuotteille.

Acer on jälleen kerran osoittanut, että he ymmärtävät kuluttajien tarpeet ja ovat sitoutuneet tarjoamaan korkealaatuisia tuotteita kohtuulliseen hintaan. Jos olet siis markkinoilla uudelle kannettavalle ja haluat investoida laitteeseen, joka ei petä odotuksiasi ja tarjoaa pitkäaikaista tyytyväisyyttä, suosittelemme lämpimästi harkitsemaan Acer Aspire 5:ttä. Se on paitsi tehokas kannettava, myös erinomainen kumppani niin opiskeluun, työhön kuin vapaa-aikaankin.

Acer Aspire 5, 2023

Arvosana: 4.2/5
4.2/5

Suosituimpien tuotteiden kokemuksia ja arvosteluja

Kassalla käytettävä koodi: SUPERVIIKKO

Kaikille uusille BookBeat-käyttäjille

Kokeilujakson aikana saa kuunnella ja lukea yhteensä 40 tuntia. Edun jälkeen tilaus jatkuu automaattisesti valitun paketin mukaisesti. BookBeatilla ei ole sitovaa määräaikaa.