Miten tehdä uusi sähköposti yrityksen nimellä: Kattava opas

Viimeksi päivitetty: 2.5.2024

Digitalisaation myötä yrityksen sähköpostiosoite on muuttunut välttämättömyydeksi. Se on usein ensimmäinen kosketuspinta asiakkaiden ja sidosryhmien kanssa. Tässä artikkelissa opastamme sinut askel askeleelta siinä, miten voit luoda uuden sähköpostiosoitteen yrityksesi nimellä. Tarjoamme sinulle myös syvällistä tietoa siitä, miksi ammattimainen sähköpostiosoite on tärkeä ja miten se voi vaikuttaa yrityksesi brändiin ja uskottavuuteen.

Miksi yrityksen nimeen perustuva sähköpostiosoite on tärkeä?

Yrityksen sähköpostiosoite, joka päättyy yrityksen omaan domainiin (esimerkiksi @yrityksennimi.com), lähettää vahvan viestin ammattimaisuudesta ja luotettavuudesta. Tämä eroaa huomattavasti yleisistä ilmaisista sähköpostipalveluista, kuten Gmail tai Yahoo, sillä se osoittaa sijoittautumista yrityksen brändiin.

Ammattimainen sähköpostiosoite:

 • Vahvistaa brändiä: Se on kuin digitaalinen käyntikortti, joka vahvistaa yrityksesi identiteettiä jokaista viestiä lähettäessäsi.
 • Luo luottamusta: Asiakkaat näkevät yrityksesi vakavana ja pysyvänä toimijana, mikä lisää luottamusta.
 • Parantaa viestinnän tehokkuutta: Sähköpostit, jotka on lähetetty yrityksen omasta osoitteesta, ovat todennäköisemmin luettuja ja otettuja vakavasti.

Valitse oikea sähköpostipalvelu yrityksellesi

Valinta sähköpostipalvelun tarjoajan välillä voi vaikuttaa merkittävästi yrityksesi viestintäkapasiteettiin. Kaksi suosittua vaihtoehtoa yrityksille ovat Google Workspace ja Microsoft 365. Molemmat tarjoavat luotettavia palveluja, jotka sisältävät sähköpostin, kalenterin ja monia muita työkaluja, jotka auttavat hallinnoimaan yrityksesi päivittäisiä toimintoja.

Google Workspace:

 • Helppokäyttöisyys: Intuitiivinen ja helppo käyttöliittymä.
 • Integrointi: Saumaton yhteistyö Google Driven ja muiden Google-sovellusten kanssa.

Microsoft 365:

 • Monipuolisuus: Erinomaiset työkalut monimutkaisempiin dokumentteihin ja tietokannanhallintaan.
 • Yhteensopivuus: Toimii hyvin yhteen useiden liiketoimintasovellusten kanssa, erityisesti Windows-ympäristössä.

Valintasi riippuu yrityksesi tarpeista, työntekijöiden määrästä ja siitä, mitä muita järjestelmiä käytätte. Molemmat vaihtoehdot tarjoavat kokeilujaksoja, joten voit testata kumpi sopii parhaiten ennen päätöstä. 

Miten luoda sähköpostiosoite Google Workspacen kautta

Google Workspace, entinen G Suite, tarjoaa yksinkertaisen tavan luoda yrityksesi sähköpostiosoitteet. Seuraavat askeleet auttavat sinua perustamaan uuden sähköpostitilin yrityksesi nimellä:

 1. Rekisteröidy Google Workspaceen: Mene Google Workspacen verkkosivuille ja valitse suunnitelma, joka vastaa yrityksesi kokoa ja tarpeita.
 2. Osta tai liitä oma domainisi: Jos sinulla ei vielä ole domainia, Google voi auttaa sinua hankkimaan sellaisen. Jos sinulla on jo domain, voit liittää sen suoraan Google Workspaceen.
 3. Luo käyttäjätilejä: Voit lisätä käyttäjiä ja määrittää heille sähköpostiosoitteet, jotka päättyvät @yrityksennimi.com.
 4. Määritä DNS-asetukset: Jotta sähköpostit toimisivat, sinun on päivitettävä DNS-asetuksesi ohjaamaan Googleen. Google tarjoaa yksityiskohtaiset ohjeet tämän tekemiseen.
 

Tämän prosessin jälkeen sähköpostisi ovat käytössä, ja voit alkaa kommunikoida asiakkaidesi ja yhteistyökumppaneidesi kanssa ammattimaisesti ja tehokkaasti.

Miten luoda sähköpostiosoite Microsoft 365:n kautta

Microsoft 365 tarjoaa vastaavan palvelun kuin Google Workspace, mutta lisäetuna on sen saumaton integrointi muihin Microsoftin tuotteisiin, kuten Outlook, Word ja Excel. Näin voit luoda sähköpostitilin Microsoft 365:n kautta:

 1. Valitse Microsoft 365 -paketti: Tutustu eri pakettivaihtoehtoihin Microsoftin verkkosivuilla ja valitse sellainen, joka sopii parhaiten yrityksesi tarpeisiin.
 2. Rekisteröi oma domainisi: Jos sinulla ei ole vielä domainia, Microsoft voi auttaa sinua hankkimaan sen. Jos domain on jo olemassa, voit yhdistää sen Microsoft 365:een.
 3. Luo käyttäjätilit: Lisää henkilöstösi jäsenet ja määritä kullekin oma sähköpostiosoite yrityksesi domainilla.
 4. Konfiguroi DNS-asetukset: Sinun tulee muokata DNS-asetuksia, jotta sähköposti toimii Microsoftin palvelujen kanssa. Microsoft tarjoaa kattavat ohjeet tämän toteuttamiseksi.

Nämä vaiheet takaavat, että voit hyödyntää Microsoft 365:n kaikki ominaisuudet yrityksesi sähköpostiviestinnässä.

Domainin (verkkotunnuksen) hankinta sähköpostille

Verkkotunnuksen valinta on kriittinen vaihe sähköpostiosoitteen perustamisessa, sillä se edustaa yritystäsi Internetissä ja on keskeinen osa yrityksen identiteettiä. Tässä muutamia vinkkejä domainin valintaan ja hankintaan:

 • Nimen valinta: Valitse nimi, joka on lyhyt, ytimekäs ja kuvaa yrityksesi toimintaa. Vältä vaikeita kirjoitusasuja.
 • TLD:n valinta: Suosituimmat päätteet, kuten .com, .net ja .org, ovat hyviä valintoja, mutta voit harkita myös alueellisia tai toimialakohtaisia päätteitä, kuten .fi tai .tech.
 • Vältä tavaramerkkiristiriitoja: Varmista, että valitsemasi domain-nimi ei loukkaa toisten tavaramerkkejä.

Useita palveluntarjoajia, kuten GoDaddy, Namecheap ja Bluehost, tarjoavat domain-rekisteröintipalveluita. Vertaile hintoja ja palveluita ennen päätöstä.

Sähköpostitilin turvallisuus ja hallinnointi

Sähköpostin turvallisuus on elintärkeää, sillä sähköpostit ovat usein kohde kyberhyökkäyksille. Tässä on joitakin parhaita käytäntöjä sähköpostitilin suojaamiseksi:

 • Käytä vahvoja salasanoja: Luo monimutkaisia salasanoja, jotka sisältävät sekä kirjaimia että numeroita.
 • Ota käyttöön kaksivaiheinen todennus (2FA): Tämä lisää ylimääräisen turvakerroksen kirjautumisprosessiin.
 • Valvo käyttäjien pääsyä: Varmista, että vain valtuutetut henkilöt pääsevät käsiksi tärkeisiin sähköpostitileihin.
 • Päivitä säännöllisesti tietoturvaohjelmistot: Varmista, että kaikki tietoturvasovellukset ja ohjelmistot ovat ajan tasalla.

Tehokas sähköpostinhallinta sisältää myös roskapostisuodattimien ja sääntöjen määrittämisen, jotka auttavat pitämään sähköpostilaatikon järjestyksessä ja vapaana tarpeettomasta sisällöstä.

Miksi yrityksen sähköpostiosoite on avain menestykseen?

Investointi yrityksen nimeä kantavaan sähköpostiosoitteeseen ei ole pelkästään tekninen päätös, vaan se on strateginen valinta, joka vahvistaa yrityksesi brändiä ja rakentaa asiakkaidesi luottamusta. Kun otat käyttöön ammattimaisen sähköpostiosoitteen, annat yrityksellesi mahdollisuuden erottua kilpailijoista ja kommunikoida tehokkaammin kaikkien sidosryhmien kanssa. Yrityksen nimeä kantava sähköposti on merkittävä investointi, joka kantaa hedelmää pitkällä aikavälillä, edistäen yrityksesi kasvua ja menestystä digitaalisessa maailmassa.

Kun olet valmis ottamaan seuraavan askeleen yrityksesi digitaalisessa viestinnässä, muista, että oikean sähköpostipalvelun valinta, domainin hankinta ja tehokkaat turvatoimet ovat avain menestyksekkääseen toteutukseen. Yrityksen oma sähköpostiosoite ei ainoastaan paranna viestintää ja tehosta operatiivista toimintaa, vaan se myös vahvistaa brändiä ja rakentaa luottamusta.

Piditko artikkelista? Jaa ystävälle!

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Jaa Whatsapissa
Tämän artikkelin kirjoitti:

Kassalla käytettävä koodi: SUPERVIIKKO

Kaikille uusille BookBeat-käyttäjille

Kokeilujakson aikana saa kuunnella ja lukea yhteensä 40 tuntia. Edun jälkeen tilaus jatkuu automaattisesti valitun paketin mukaisesti. BookBeatilla ei ole sitovaa määräaikaa.