Razer Blade 16, 2023 arvostelu & kokemuksia

Viimeksi päivitetty: 10.4.2024

Kun puhutaan huipputason pelikannettavista, Razer Blade 16 (2023) on ehdottomasti yksi niistä, joka ansaitsee huomiosi. Tämä upea laite ei ole vain pelkkä läppäri, vaan se on todellinen voimanpesä, joka on pakattu tyylikkääseen ja kestävään runkoon. Razer on tunnettu sen sitoutumisesta laatuun ja innovaatioon, ja tämä malli on täydellinen esimerkki siitä. Blade 16 ei ole vain tehokas, vaan myös erittäin ohut ja kevyt, mikä tekee siitä ihanteellisen sekä kotiin että matkalle.

Razer Blade 16, 2023

Arvosana: 4.5/5
4.5/5
 • Intelin 13. sukupolven Core i9 HX -prosessori
 • NVIDIA GeForce RTX 40 -sarjan grafiikka
 • 16-tuumainen QHD+ 240 Hz:n näyttö
 • Kompakti rakenne, samankokoinen kuin 15-tuumaiset
 • Yksiosainen anodisoitu alumiinikotelo
 • Mattamusta viimeistely

Plussat

+ Uskomaton 3D-suorituskyky
+ Parhaat puolet molemmista maailmoista kahdessa näyttötilassa
+ Kaunis, hillitty muotoilu

Miinukset

Näyttötilojen vaihtaminen vaatii uudelleenkäynnistyksen
Kotelo kerää helposti sormenjälkiä.

Suorituskyky ja tekniset tiedot

Razer Blade 16 on varustettu Intelin 13. sukupolven Core i9 HX -prosessorilla, joka on yksi markkinoiden tehokkaimmista. Kun yhdistetään tämä prosessori NVIDIA GeForce RTX 40 -sarjan grafiikkaan, saat kannettavan tietokoneen, joka pystyy pyörittämään vaativimmatkin pelit ja ohjelmat sulavasti. Tämä läppäri on suunniteltu niille, jotka eivät halua tehdä kompromisseja suorituskyvyn suhteen.

Sen lisäksi, että se tarjoaa huippuluokan pelikokemuksen, se on myös erinomainen valinta ammattilaisille, jotka tarvitsevat tehokasta konetta esimerkiksi videonmuokkaukseen tai 3D-suunnitteluun. Jokainen yksityiskohta, aina näppäimistön takovalosta jäähdytysjärjestelmään, on suunniteltu antamaan käyttäjälle parhaan mahdollisen kokemuksen.

Näyttö ja ulkoasu

Razer Blade 16:n 16-tuumainen QHD+ 240 Hz:n näyttö on yksinkertaisesti henkeäsalpaava. Se ei ole vain suuri, vaan myös erittäin tarkka ja värikäs, tarjoten pelaajille ja sisällöntuottajille parhaan mahdollisen visuaalisen kokemuksen. Tämän näytön ansiosta voit uppoutua peleihin tai videoihin kuin koskaan ennen, ja sen korkea päivitystaajuus takaa sulavan ja viiveettömän toiminnan.

Vaikka näyttö on 16-tuumanen, laitteen runko on samankokoinen kuin tyypillisessä 15-tuumaisessa pelikannettavassa. Kompakti muotoilu ei tarkoita kompromisseja näytön koossa, mikä tekee siitä ihanteellisen valinnan niille, jotka haluavat parasta molemmista maailmoista.

Rakenne ja muotoilu

Yksi Razer Blade 16:n merkittävimmistä ominaisuuksista on sen yksiosainen anodisoitu alumiinikotelo. Tämä ei ole vain esteettinen valinta, vaan se takaa myös laitteen kestävyyden ja lujuuden. Alumiini on tunnettu kestävyydestään ja keveydestään, ja kun se yhdistetään Razerin huippuluokan suunnitteluun, saadaan aikaan kannettava, joka kestää aikaa ja kulutusta. Mattamusta viimeistely antaa sille tyylikkään ja ammattimaisen ilmeen, ja se hylkii sormenjälkiä, joten laitteesi näyttää aina upealta, olipa se sitten kokoushuoneessa tai kahvilassa.

Tekniset tiedot

 • Suoritin: Intelin 13. sukupolven Core i9 HX
 • Näytönohjain: NVIDIA GeForce RTX 40 -sarja
 • Näyttö: 16-tuumainen QHD+ 240 Hz
 • Muisti: 16 GB (laajennettavissa jopa 64 GB asti)
 • Tallennustila: 1000 GB – 2000 GB SSD
 • Mitat: Leveys 24.4 cm, Syvyys 35.5 cm, Korkeus 2.2 cm
 • Paino alkaen 2.45 kg
Razer Blade 16 on saanut paljon huomiota kannettavien tietokoneiden ystävien keskuudessa, ja suurin osa käyttäjistä on ollut erittäin tyytyväisiä laitteeseensa.

Loistava näyttö ja laatu

Monet ovat korostaneet sen erinomaista näyttöä, joka on erityisen kirkas ja värikäs, tarjoten erinomaisen visuaalisen kokemuksen sekä pelaajille että ammattilaisille. Erityisesti QHD+ 240 Hz:n näyttö on saanut kiitosta. Myös laitteen rakennuslaatu on saanut paljon kiitosta: se tuntuu erittäin tukevalta ja kestävältä, ja monet ovat verranneet sitä vanhoihin, tukeviin MacBook-laitteisiin.

Käyttäjäystävällinen ohjelmisto ja kompakti laturi

Ohjelmiston osalta Razer Blade 16 on saanut kiitosta siitä, että se ei sisällä turhia ohjelmia, ja käyttäjät voivat muokata laitteen asetuksia helposti. Myös laturi on saanut kiitosta kompaktista koostaan ja siitä, että se liittyy tukevasti laitteen runkoon. Ulkonäkönsä puolesta laite on saanut kiitosta siitä, että se näyttää ammattimaiselta eikä sisällä liikaa pelillisiä elementtejä.

Pieniä puutteita suorituskyvyssä

Vaikka monet ovat olleet tyytyväisiä laitteen suorituskykyyn, jotkut ovat huomauttaneet, että näytön taustavalo ei ole aina tasainen ja että tuulettimen sijoittelu voisi olla parempi. Joitakin ongelmia on myös ilmennyt näytön päivitysten kanssa, mutta nämä ongelmat on yleensä ratkaistu nopeasti.

Meidän mielipide

Kun pohdimme Razer Blade 16:n ominaisuuksia ja suorituskykyä, emme voi olla vaikuttumatta siitä, kuinka se onnistuu yhdistämään niin monta erinomaista piirrettä yhteen pakettiin. Tämä laite ei ole vain tekninen mestariteos, vaan myös visuaalinen ilo. Sen huippuluokan suorituskyky, yhdistettynä upeaan näyttöön ja kestävään rakenteeseen, tekee siitä ehdottoman valinnan niille, jotka haluavat parasta.

Razer Blade 16 ei ole vain tyylikäs ulkoisesti, vaan sen sisällä piilee todellinen voimanpesä. Se on suunniteltu huolella, ottaen huomioon käyttäjän tarpeet ja toiveet. Olipa kyse sitten työstä, pelaamisesta tai luovasta sisällöntuotannosta, tämä laite ei petä. Vaikka jotkut saattavat huomauttaa sen pienistä puutteista, uskomme, että sen moninaiset vahvuudet peittoavat nämä heikkoudet mennen tullen.

Olemme nähneet ja kokeilleet monia kannettavia tietokoneita, mutta Razer Blade 16 erottuu joukosta. Se on erinomainen yhdistelmä suorituskykyä, designia ja laatua. Jos olet valmis investoimaan laadukkaaseen laitteeseen, joka palvelee sinua vuosia, suosittelemme lämpimästi harkitsemaan Razer Blade 16:ta. Se on investointi, jota et tule katumaan.

Razer Blade 16, 2023

Arvosana: 4.5/5
4.5/5

Suosituimpien tuotteiden kokemuksia ja arvosteluja

Kassalla käytettävä koodi: SUPERVIIKKO

Kaikille uusille BookBeat-käyttäjille

Kokeilujakson aikana saa kuunnella ja lukea yhteensä 40 tuntia. Edun jälkeen tilaus jatkuu automaattisesti valitun paketin mukaisesti. BookBeatilla ei ole sitovaa määräaikaa.