iPad mini 6. sukupolvi arvostelu & kokemuksia

Viimeksi päivitetty: 25.11.2023

Tarkasteltaessa iPad mini 6:ta vuoden käytön jälkeen, on selvää, että Apple on onnistunut uudistamaan sen iPad Pro -tyylisellä suunnittelulla. Tämä pienikokoinen tabletti, joka on aikaisemmin ollut hankalassa asemassa markkinoiden eri segmenttien välillä, on nyt löytänyt paikkansa. Tämä on erityisen merkittävää, sillä iPad mini on aiemmin kärsinyt harvinaisista päivityksistä, jättäen sen jälkeenjääneeksi laitteen kehityksen suhteen. Onneksi iPad mini 6:n julkaisu vuonna 2021 aloitti uuden aikakauden, muuttaen laitteen monipuoliseksi mediakulutusvälineeksi, joka pystyy myös tuottavuustehtäviin, ylittäen sen aikaisemmat rajoitukset.

iPad mini 6. sukupolvi

Arvosana: 4.6/5
4.6/5
 • Kompakti ja Kevyt: Erinomainen matkakumppani, mahtuu laukkuihin ja suuriin taskuihin
 • A15 Bionic -siru: Tehokas suorituskyky, soveltuu sekä työhön että viihteeseen
 • 8,3″ Liquid Retina -näyttö: Terävä kuva ja laaja väritoisto, ihanteellinen mediakulutukseen
 • Apple Pencil 2 Yhteensopivuus: Sopii hyvin luovaan työhön ja muistiinpanojen kirjaukseen
 • Monipuolinen: Ideaalinen e-kirjojen lukemiseen, selaamiseen ja kevyisiin peleihin

Plussat

+ Kompakti ja helppo kuljettaa mukana
+ Pencil 2 -tuki
+ USB-C-portti lataukseen ja lisävarusteille

Miinukset

Satunnaisesti havaittava vieritysefekti
Oletusfontti ja skaalaus voivat tuntua joillekin melko pieniltä

Miten iPad mini 6 erottuu?

iPad mini 6:n suorituskyky perustuu A15 Bionic -siruun ja upeaan 8,3 tuuman Liquid Retina -näyttöön, joka ulottuu reunasta reunaan. Tämä laite tukee myös toisen sukupolven Apple Pencil -kynää, mikä lisää sen käyttömahdollisuuksia.

iPad mini 6 on osoittautunut erinomaiseksi e-kirjojen lukijaksi ja TV:n sekä muistilehtiön korvaajaksi, mukautuen erilaisiin käyttötarpeisiin. Sen käyttö Apple Newsin selaamiseen ja e-kirjojen lukemiseen aamukahvin äärellä on esimerkki siitä, miten se integroituu saumattomasti päivittäisiin rutiineihin.

Tekniset ominaisuudet

Apple Pencil 2:n tuki on muuttanut iPad mini 6:n täydelliseksi digitaaliseksi muistilehtiöksi, mikä sopii erinomaisesti käsin kirjoittaville käyttäjille. Vaikka tämä ei ole ollut pääasiallinen käyttötarkoituksemme, se on loistava ominaisuus niille, jotka tarvitsevat tätä toiminnallisuutta.

iPad mini 6:n pääasiallinen käyttötarkoitus meidän tapauksessamme on kuitenkin ollut sen käyttö kompaktina näyttönä sisällön striimaukseen. Tämän ominaisuuden ansiosta laite on saavuttanut suuren suosion erityisesti matkustamisen ja mukavuudenhaluisten käyttäjien keskuudessa.

Käyttökokemus: Sopii monipuoliselle käyttäjälle

Kompaktin kokonsa ansiosta iPad mini 6 on osoittautunut erittäin käteväksi laitteeksi, joka kulkee helposti mukana matkoilla ja arjessa. Tämä pienikokoinen tabletti on erinomainen mediakulutuslaite, joka soveltuu täydellisesti käytettäväksi lentokoneen tarjotinpöydällä, sängyssä tai vaikka työpöydällä.

Vaikka iPad mini 6 soveltuu myös työkäyttöön, se loistaa erityisesti viihteen, kuten Netflixin striimauksessa ja kevyiden pelien pelaamisessa. Sen helppo kuljetettavuus laukussa tai suurissa taskuissa tekee siitä ihanteellisen kumppanin kaikkialle.

Kannattaako enään ostaa iPad mini 6?

Vaikka olisitkin vasta hankkimassa ensimmäistä iPad miniäsi, iPad mini 6 on edelleen ostamisen arvoinen. Sen A15 Bionic -piiri varmistaa, että laite pysyy teknisesti ajankohtaisena useiden vuosien ajan. Vaikka laitteen näyttö on herättänyt ristiriitaisia mielipiteitä, sen tekniset tiedot ovat varsin vakuuttavat, sisältäen 2 266 x 1 488 resoluution, laajan väritoiston ja täysin laminoitu näyttö.

True Tone -näyttö ja heijastuksenestopinnoite ovat myös maininnan arvoisia. Toisaalta, joitakin parannuksia olisi toivottavaa nähdä seuraavassa mallissa, kuten korkeampi virkistystaajuus, joka parantaisi näytön vieritysongelmia ja tehostaisi käyttökokemusta. Lisäksi kasvojentunnistus ja maisemamuotoinen etukamera olisivat tervetulleita lisäyksiä.

Mitä iPad mini 7:ltä voidaan odottaa?

Tulevaisuuden suhteen odotamme mielenkiinnolla iPad mini 7:ää. Toivomuslistamme kärjessä ovat parannetut näyttöominaisuudet, kuten OLED tai Mini LED -teknologia sekä ProMotion ja korkeampi kirkkaustaso. Nämä ominaisuudet tekisivät siitä entistä paremman videoiden katselulaitteen.

Myös vedenpitävyys ja pieni Magic Keyboard olisivat mielenkiintoisia lisäyksiä, vaikka niiden toteutuminen voi olla epätodennäköistä. Todennäköisesti seuraava versio tarjoaa prosessoripäivityksen ja uusia värivaihtoehtoja. Nykyisellään iPad mini 6 on kuitenkin jo erinomainen laite, joka täyttää monenlaiset käyttäjätarpeet.

Tekniset tiedot

 • Paino: 293 g
 • Mitat: 195,4 x 134,8 x 6,3 mm
 • Käyttöjärjestelmä: iPadOS 17
 • Näytön Koko: 8,3 tuumaa (lävistäjä)
 • Resoluutio: 2266 x 1488 pikseliä, 326 ppi
 • Suoritin: A15 Bionic -siru
 • Tallennustila: 64 tai 256 Gt
 • microSD-paikka: Ei
 • Akun Kesto: Jopa 10 tuntia
 • Takakamera: 12 Mp
 • Etukamera: 12 Mp
iPad mini 6 on herättänyt paljon kiinnostusta ja saanut useita positiivisia arvioita asiakkailta. Monet pitävät sen kompaktia kokoa suurena etuna, varsinkin verrattuna isompiin malleihin. Tämä tekee siitä erinomaisen vaihtoehdon niille, jotka etsivät jotakin isompaa kuin puhelin, mutta pienempää kuin perinteinen iPad tai kannettava tietokone. Käyttäjät ovat korostaneet laitteen mukavuutta ja helppoutta pitää yhdellä kädellä, mikä tekee siitä täydellisen lukemiseen ja sarjojen katseluun. Vaikka iPad mini 6 on kevyempi kuin iPad Air, sen suorituskyky on silti vertailukelpoinen. Laite on nopea ja tehokas, ja se pystyy käsittelemään vaivatta erilaisia tehtäviä, kuten elokuvien striimausta, e-kirjojen lukemista ja luovia projekteja. Erityisesti toisen sukupolven Apple Pencilin yhteensopivuus on lisännyt laitteen käyttömahdollisuuksia, mahdollistaen sujuvan kirjoittamisen ja luovan työskentelyn. Useat käyttäjät ovat maininneet iPad mini 6:n akun keston olevan hieman heikompi verrattuna vanhempiin malleihin, mutta tämä kompensoidaan nopealla latauksella USB-C-laturin avulla. Jotkut ovat myös huomanneet ”jelly scrolling” -ilmiön, mutta eivät pidä sitä suurena haittana. Käyttäjät suosittelevat Apple Caren hankkimista laajennetun takuun ja turvan vuoksi. Vaikka jotkut pitävät hintaa hieman korkeana, useimmat käyttäjät pitävät iPad mini 6:ta erinomaisena sijoituksena sen monipuolisuuden ja käytännöllisyyden vuoksi. Laadun, suorituskyvyn ja kannettavuuden yhdistelmä tekee siitä houkuttelevan valinnan erilaisille käyttäjille.

Meidän mielipide

iPad mini osoittautuu erinomaiseksi valinnaksi niille, jotka etsivät yhdistelmää keveydestä, tehokkuudesta ja monipuolisuudesta. Sen kompakti muotoilu ja kevyt paino tekevät siitä ihanteellisen matkakumppanin, olipa kyseessä työmatka tai vapaa-ajan vietto. A15 Bionic -siru varmistaa, että suorituskyky pysyy huippuluokassa, olipa tehtävänä sitten vaativa työskentely tai viihteen kulutus.

Erityisesti 8,3 tuuman Liquid Retina -näyttö on vaikuttava, tarjoten kirkkaat ja eloisat värit sekä terävän tarkkuuden kaikkeen mediaan – olipa kyseessä sitten työdokumentit tai lempielokuvat. iPad mini tarjoaa myös erinomaisen yhdistelmän käytettävyyttä ja toiminnallisuutta, olipa kyse sitten Apple Pencil -kynän tarkasta kirjoitustunnistuksesta tai vaivattomasta FaceTime-videopuhelujen käytöstä.

Käyttäjien tulisi kuitenkin olla tietoisia akunkestosta ja tallennustilan rajallisuudesta perusmalleissa. Nämä seikat huomioiden iPad mini on silti loistava sijoitus niille, jotka kaipaavat pienempää ja kevyempää laitetta ilman kompromisseja suorituskyvyssä. Se on yksinkertaisesti loistava kumppani niin työhön kuin vapaa-aikaankin.

iPad mini 6. sukupolvi

Arvosana: 4.6/5
4.6/5

Suosituimpien tuotteiden kokemuksia ja arvosteluja

Kassalla käytettävä koodi: SUPERVIIKKO

Kaikille uusille BookBeat-käyttäjille

Kokeilujakson aikana saa kuunnella ja lukea yhteensä 40 tuntia. Edun jälkeen tilaus jatkuu automaattisesti valitun paketin mukaisesti. BookBeatilla ei ole sitovaa määräaikaa.