Hyvä värilasertulostin: Osto-opas

Viimeksi päivitetty: 18.6.2024

Värilasertulostin voi olla pelastus silloin, kun tarvitset nopeaa ja laadukasta tulostusta. Toisin kuin mustesuihkutulostimet, värilasertulostimet tarjoavat kirkkaat ja terävät värit, mikä tekee niistä erinomaisen valinnan yrityskäyttöön ja kotitoimistoihin.

Mutta miksi juuri värilasertulostin? Ensinnäkin, ne ovat nopeita ja tehokkaita. Ne pystyvät tulostamaan suuren määrän sivuja lyhyessä ajassa ilman laadun heikkenemistä. Tämä on erityisen hyödyllistä, kun sinulla on paljon tulostettavaa, kuten esityksiä, raportteja tai markkinointimateriaaleja

Miksi tarvitset hyvän värilasertulostimen?

Värilasertulostimien tulostusjälki on kestävämpää kuin mustesuihkutulostimen. Muste ei leviä tai haalistu ajan myötä, mikä tarkoittaa, että tulosteet säilyvät hyväkuntoisina pidempään. Tämä on tärkeää esimerkiksi arkistointiin tai esimerkiksi virallisille asiakirjoille.

Hyvä värilasertulostin on myös helppokäyttöinen ja monipuolinen. Nykyään useimmissa malleissa on monia lisäominaisuuksia, kuten langattomat yhteydet ja mobiilitulostus, jotka tekevät arjesta joustavampaa ja sujuvampaa. Kaiken kaikkiaan, hyvä värilasertulostin on sijoitus, joka maksaa itsensä takaisin laadun, nopeuden ja käyttömukavuuden muodossa.

Mitä ottaa huomioon värilasertulostinta valittaessa?

Tulostuslaatu

Kun valitset hyvää värilasertulostinta, tulostuslaatu on yksi tärkeimmistä tekijöistä. Resoluutio, joka ilmoitetaan pisteinä tuumalla (dpi), vaikuttaa suoraan tulostuslaatuun. Yleisesti ottaen, mitä korkeampi dpi, sitä terävämpi ja yksityiskohtaisempi tulostusjälki on.

Esimerkki: Kuvittele, että tulostat yrityksesi logon markkinointimateriaaleihin. Korkea resoluutio varmistaa, että logon värit ovat kirkkaat ja yksityiskohdat selkeät. Tämä antaa ammattimaisen vaikutelman, mikä voi olla ratkaisevan tärkeää yrityskuvan kannalta.

On myös hyvä huomioida tulostimen kyky toistaa värejä tarkasti. Jotkin mallit ovat parempia toistamaan monimutkaisia värisävyjä ja yksityiskohtia, mikä on tärkeää esimerkiksi valokuvien tai graafisten töiden tulostuksessa. Laadukas värilasertulostin takaa, että värit eivät vain näytä hyvältä näytöllä, vaan myös paperilla.

Nopeus ja tehokkuus

Toinen tärkeä tekijä on tulostimen nopeus. Tämä mitataan yleensä sivuina minuutissa (ppm). Jos tulostat paljon ja usein, kannattaa panostaa malliin, joka pystyy tulostamaan nopeasti ilman, että laatu kärsii.

Esimerkki: Pienyrityksessä, jossa tulostetaan päivittäin raportteja ja esityksiä, tulostusnopeus voi vaikuttaa merkittävästi työtehoon. Nopea värilasertulostin vähentää odotusaikaa ja pitää työnkulun sujuvana.

Halvemmissa malleissa tulostusnopeus voi olla alhaisempi, mutta kalliimmat mallit tarjoavat usein nopeampia tulostusaikoja ja enemmän sivuja yhdellä latauksella. Kannattaa siis arvioida omat tarpeesi ja valita tulostin sen mukaan.

Kustannukset

Värilasertulostimen hankintahinta on yksi asia, mutta on tärkeää ottaa huomioon myös käyttökustannukset. Laservärikasetit voivat olla kalliimpia kuin mustesuihkutulostimien musteet, mutta ne kestävät yleensä pidempään, mikä tarkoittaa harvempia vaihtoja ja pienempiä käyttökustannuksia pitkällä aikavälillä.

Vinkki: Etsi malleja, joilla on alhaiset ylläpitokustannukset. Jotkin tulostimet tarjoavat myös taloudellisia tulostustiloja, jotka säästävät väriä ja rahaa.

Voit myös säästää rahaa käyttämällä kolmannen osapuolen värikasetteja, mutta ole varovainen – kaikki eivät ole yhtä laadukkaita kuin valmistajan omat tuotteet, ja huonolaatuiset kasetit voivat vahingoittaa tulostinta.

Käyttömukavuus ja ominaisuudet

Hyvä värilasertulostin on helppokäyttöinen ja tarjoaa monipuolisia ominaisuuksia. Langattomat yhteydet, kuten Wi-Fi ja Bluetooth, mahdollistavat tulostamisen suoraan mobiililaitteista tai pilvipalveluista. Tämä tekee tulostamisesta joustavaa ja kätevää, erityisesti kiireisissä työympäristöissä.

Monissa malleissa on myös kosketusnäytöt, jotka tekevät käyttöliittymästä intuitiivisen ja helpon. Voit hallita kaikkia toimintoja yhdestä paikasta ilman monimutkaisia valikkoja tai ohjeita.

Lisäominaisuudet: Kaksipuolinen tulostus (duplex), skannaus ja kopiointi ovat hyödyllisiä toimintoja, jotka säästävät aikaa ja paperia. Nämä ominaisuudet tekevät tulostimesta monikäyttöisen työkalun, joka täyttää monia tarpeita.

Värilasertulostimen huolto ja ylläpito

Säännöllinen puhdistus

Säännöllinen puhdistus on tärkeää, jotta tulostimesi toimii moitteettomasti. Pöly ja lika voivat kertyä tulostimen sisälle ja vaikuttaa tulostuslaatuun ja -nopeuteen.

Ohjeet:

 1. Sammuta tulostin ja irrota se virtalähteestä.
 2. Avaa tulostimen kansi ja poista värikasetit.
 3. Käytä kuivaa liinaa pyyhkiäksesi pölyn ja lian pois.
 4. Älä käytä vettä tai kemikaaleja, jotka voivat vahingoittaa tulostimen osia.

Värikasettien vaihto

Värikasettien vaihto voi olla helppoa, kun tiedät mitä teet.

Ohjeet:

 1. Sammuta tulostin ja anna sen jäähtyä.
 2. Avaa tulostimen kansi ja poista vanhat värikasetit.
 3. Aseta uudet kasetit paikoilleen varoen koskemasta kasettien pohjaan.
 4. Sulje kansi ja kytke tulostin takaisin päälle.

Ohjelmistopäivitykset ja ajurit

Ohjelmistopäivitykset ovat tärkeitä, sillä ne voivat parantaa tulostimen suorituskykyä ja turvallisuutta.

Ohjeet:

 1. Tarkista valmistajan sivuilta uusimmat päivitykset.
 2. Lataa ja asenna päivitykset valmistajan ohjeiden mukaan.
 3. Käynnistä tulostin uudelleen päivityksen jälkeen varmistaaksesi, että kaikki toimii oikein.

Värilasertulostimen käyttöikä

Värilasertulostimen käyttöikä vaihtelee mallista ja käytöstä riippuen. Laadukas tulostin voi kestää 5-10 vuotta säännöllisellä huollolla ja oikealla käytöllä. Tulostusmäärät ja -ympäristö vaikuttavat myös tulostimen käyttöikään.

Kolmannen osapuolen värikasetit – onko turvallista käyttää

Kolmannen osapuolen värikasetteja voi käyttää, mutta varovaisuus on paikallaan. Edullisempien kasettien laatu vaihtelee, ja huonolaatuiset kasetit voivat jopa vahingoittaa tulostinta tai heikentää tulostuslaatua. Varmista, että käytät hyväksi todettuja ja yhteensopivia kasetteja tulostimessasi.

Tulostimen tukkeutuessa

Tulostimen tukkeutuminen voi johtua useista syistä, kuten paperijumista tai värikasetin ongelmista.

Ohjeet:

 1. Sammuta tulostin ja avaa kansi.
 2. Poista jumittunut paperi varovasti vetämällä sitä hitaasti.
 3. Tarkista värikasetit ja varmista, että ne ovat oikein paikoillaan.
 4. Käynnistä tulostin uudelleen ja testaa, toimiiko se normaalisti.

Löydä sinulle paras värilasertulostin

Valitseminen voi tuntua haastavalta, mutta oikeilla tiedoilla se on kuitenkin helpompaa. Kun tiedät, mitä ominaisuuksia tarvitset ja mitä otat huomioon etsiessäsi potentiaalisia vaihtoehtoja, löydät varmasti itsellesi parhaan värilasertulostimen.

Suosittelen tutustumaan yllä mainittuihin vinkkeihin sekä värilasertulostimien ominaisuuksiin. värilasertulostimilla on omat vahvuutensa verrattuna mustesuihkutuostimiin, ja oikean tulostimen valinta riippuu paljon omista tarpeistasi ja budjetistasi. 

Tulostimen valitseminen omin tarpeisiin sopivaksi ja sopivalla budjetilla voi aiheuttaa pään vaivaa, toivottavasti opas auttoi edes vähän tässä operaatiossa. Onnea tulostimen etsimiseen ja hankintaan. Toivottavasti löydät juuri sinulle sopivan hyvän värilasertulostimen!

Piditko artikkelista? Jaa ystävälle!

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Jaa Whatsapissa
Tämän artikkelin kirjoitti:

Kassalla käytettävä koodi: SUPERVIIKKO

Kaikille uusille BookBeat-käyttäjille

Kokeilujakson aikana saa kuunnella ja lukea yhteensä 40 tuntia. Edun jälkeen tilaus jatkuu automaattisesti valitun paketin mukaisesti. BookBeatilla ei ole sitovaa määräaikaa.