Tablettien hinnat – Miksi ne vaihtelevat ja miten löydät parhaan diilin

Viimeksi päivitetty: 18.6.2024

Tabletit ovat nykyään arkipäiväinen osa monien elämää, olipa kyseessä sitten työnteko, opiskelu tai viihde. Niiden monipuolisuus ja helppokäyttöisyys tekevät niistä houkuttelevan vaihtoehdon sekä kannettaville tietokoneille että älypuhelimille. Kuitenkin, tablettien hinnat voivat vaihdella suuresti, mikä saattaa aiheuttaa päänvaivaa ostajille. Miksi yksi tabletti maksaa satoja euroja enemmän kuin toinen, vaikka molemmat näyttävät samalta? Miten voit olla varma, että saat rahoillesi parhaan vastineen?

Tässä artikkelissa pureudumme syvälle tablettien hintojen saloihin ja autamme sinua ymmärtämään, mitä eri hintalappujen takana piilee. Hyppää mukaan ja selvitetään yhdessä, miten löydät parhaan tabletin oikeaan hintaan!

Brändin vaikutus hintaan

Brändi on yksi merkittävimmistä tekijöistä, joka vaikuttaa tablettien hintaan. Tunnetut brändit, kuten Apple, Samsung ja Huawei, hinnoittelevat tuotteensa usein korkeammalle kuin tuntemattomammat merkit. Tämä johtuu monesta syystä:

 1. Maine: Tunnetut brändit ovat ansainneet asiakkaidensa luottamuksen vuosien saatossa.
 2. Laadukkuus: Usein nämä brändit tarjoavat korkealaatuisia tuotteita, jotka kestävät pidempään ja toimivat luotettavammin.
 3. Ekosysteemi: Monet käyttäjät suosivat tiettyä brändiä, koska heillä on jo muita saman valmistajan tuotteita, jotka toimivat hyvin yhteen.

Esimerkiksi, Apple iPad tunnetaan erinomaisesta suorituskyvystään ja laadustaan, mutta se tulee hintalapulla, joka voi olla korkeampi kuin muiden merkkien vastaavat mallit. Toisaalta, Samsung Galaxy Tab tarjoaa kilpailukykyisiä vaihtoehtoja erilaisilla hintapisteillä, riippuen mallista ja sen ominaisuuksista.

Teknisten ominaisuuksien merkitys

Toinen tärkeä hintaan vaikuttava tekijä on tabletin tekniset ominaisuudet. Tämä sisältää:

 • Prosessori: Tehokkaammat prosessorit, kuten Apple A12Z Bionic tai Qualcomm Snapdragon 865, nostavat hintaa.
 • RAM-muisti: Suurempi RAM-muisti (esim. 6 GB vs. 2 GB) mahdollistaa sulavamman moniajon ja paremman suorituskyvyn.
 • Tallennustila: Suurempi tallennustila, kuten 256 GB verrattuna 64 GB
   

  , maksaa enemmän.

 • Näytön laatu: Parempi näyttöteknologia (esim. Retina Display, AMOLED) ja suurempi resoluutio vaikuttavat hintaan.

Vertailun vuoksi, edullisempi tabletti, jossa on 2 GB RAM-muistia ja 32 GB tallennustilaa, saattaa maksaa huomattavasti vähemmän kuin huippuluokan malli, jossa on 6 GB RAM-muistia ja 256 GB tallennustilaa.

Käyttöjärjestelmän vaikutus

Käyttöjärjestelmä on myös merkittävä tekijä tablettien hinnoittelussa. Eri käyttöjärjestelmillä on erilaisia kustannuksia ja käyttökokemuksia:

 • iOS: Apple iPadit käyttävät iOS-käyttöjärjestelmää, joka on tunnettu sulavasta käyttäjäkokemuksesta ja laajasta sovellustarjonnasta. Tämä kuitenkin heijastuu korkeampiin hintoihin.
 • Android: Android-tabletit tarjoavat enemmän valinnanvaraa eri hintaluokissa. Esimerkiksi Samsung ja Huawei käyttävät Androidia, ja niitä löytyy eri hintapisteissä.
 • Windows: Jotkut tabletit, kuten Microsoft Surface, käyttävät Windows-käyttöjärjestelmää. Ne voivat olla kalliimpia, mutta tarjoavat tietokoneen kaltaisen käyttökokemuksen.

Käyttöjärjestelmällä on siis suuri vaikutus siihen, kuinka paljon tabletti maksaa. Esimerkiksi, iOS-tabletit voivat olla kalliimpia kuin monet Android-vaihtoehdot, mutta niiden käytettävyys ja ekosysteemin yhteensopivuus voivat oikeuttaa korkeammat hinnat.

Kuitenkin, valitsetpa minkä tahansa käyttöjärjestelmän, on tärkeää miettiä omia tarpeitasi ja budjettiasi ennen päätöksen tekemistä. Näin varmistat, että saat parhaan vastineen rahoillesi.

Miten vertailla tablettien hintoja?

Kun olet päättänyt, minkä brändin ja käyttöjärjestelmän haluat, seuraava askel on vertailla hintoja eri myyntipaikoissa. Hintavertailu voi säästää sinulle huomattavan summan rahaa ja auttaa löytämään parhaan mahdollisen diilin.

Verkkokaupat ja hintavertailusivustot

Verkkokaupat tarjoavat laajan valikoiman tabletteja eri hintaluokissa. Käyttämällä hintavertailusivustoja, kuten Vertaa.fi ja Hintaopas.fi, voit helposti vertailla eri kauppojen tarjouksia. Tässä muutama vinkki, miten hyödyntää näitä palveluja:

 1. Hae tuotenimellä: Kirjoita hakukenttään tarkka malli, jota etsit.
 2. Suodata hakutuloksia: Käytä suodattimia, kuten hinta, toimitusaika ja arvostelut.
 3. Tarkista tarjoukset: Monet verkkokaupat tarjoavat alennuksia ja kampanjoita. Varmista, että saat uusimmat tarjoukset.

Esimerkiksi, kun haet ”Samsung Galaxy Tab S6” -mallia, voit nähdä eri kauppojen hinnat ja valita edullisimman vaihtoehdon, joka täyttää toimitusehtosi.

Tarjoukset ja alennusmyynnit

Toinen loistava tapa säästää rahaa on hyödyntää tarjouksia ja alennusmyyntejä. Usein kaupat järjestävät alennusmyyntejä tietyissä ajankohtina, kuten:

 • Black Friday: Marraskuun viimeinen perjantai, jolloin monet verkkokaupat tarjoavat suuria alennuksia.
 • Cyber Monday: Seuraava maanantai Black Fridayn jälkeen, joka on erityisesti verkkokauppojen alennuspäivä.
 • Joulun jälkeiset alennusmyynnit: Joulun jälkeen monet kaupat myyvät varastojaan tyhjiksi alennettuun hintaan.

Pro tip: Tilaa suosikkiverkkokauppojesi uutiskirjeet saadaksesi tiedot tarjouksista ja alennuksista ensimmäisten joukossa. Seuraa myös sosiaalisen median kanavia, joissa kaupat usein mainostavat erikoistarjouksia ja kampanjoita.

Uuden ja käytetyn tabletin hintavertailu

Kun harkitset tabletin ostoa, sinun kannattaa miettiä, hankitko uuden vai käytetyn laitteen. Molemmilla vaihtoehdoilla on omat etunsa ja haittansa, joten käydäänpä läpi, mitä kannattaa ottaa huomioon.

Uusien tablettien edut ja haitat

Uuden tabletin ostaminen tarjoaa useita etuja:

 1. Takuu: Uudet laitteet tulevat usein valmistajan takuulla, joka kattaa mahdolliset viat ja korjaukset.
 2. Uusin teknologia: Saat käyttöösi uusimmat ominaisuudet ja suorituskyvyn.
 3. Virheetön kunto: Uudet laitteet ovat koskemattomia ja vapaita käytön jäljistä.

Uusien tablettien haittapuolena on usein korkeampi hinta. Esimerkiksi, uusi iPad voi maksaa huomattavasti enemmän kuin vastaavanlainen käytetty malli. Kuitenkin, jos arvostat takuuta ja uusinta teknologiaa, uusi tabletti voi olla paras valinta.

Käytettyjen tablettien edut ja haitat

Käytetyn tabletin ostaminen voi olla budjettiystävällinen vaihtoehto. Tässä muutama huomioitava asia:

 1. Hinta: Käytetyt tabletit ovat yleensä edullisempia kuin uudet.
 2. Ekologisuus: Käytetyn laitteen ostaminen on ympäristöystävällinen valinta, sillä se vähentää elektroniikkajätettä.
 3. Laaja valikoima: Voit löytää malleja, jotka eivät ole enää saatavilla uusina.

Haittoja ovat mahdolliset kulumisen jäljet ja lyhyempi käyttöikä. Luotettavat lähteet, kuten Tori.fi ja Nettimarkkina, voivat auttaa sinua löytämään hyväkuntoisen käytetyn tabletin. Muista tarkistaa myyjän luotettavuus ja kysyä laitteesta mahdollisimman paljon tietoa ennen ostoa.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Tablettien hintakehitys ja tulevaisuuden trendit

Hintojen kehittymisen ymmärtäminen voi auttaa sinua ennustamaan, milloin on paras aika ostaa tabletti.

Hintakehitys viime vuosina

Tablettien hinnat ovat vaihdelleet merkittävästi viime vuosina. Yleisesti ottaen, uusien mallien julkaisu ja teknologian kehitys vaikuttavat hintojen nousuun ja laskuun. Tässä muutama keskeinen trendi:

 1. Uusien mallien julkaisu: Kun uusi malli julkaistaan, vanhempien mallien hinnat laskevat. Tämä on hyvä aika napata edullinen diili.
 2. Teknologian kehittyminen: Prosessorit, näytöt ja muut komponentit kehittyvät jatkuvasti, mikä voi nostaa uusien mallien hintoja.
 3. Kilpailu: Markkinoille tulee jatkuvasti uusia kilpailijoita, mikä voi vaikuttaa hintojen laskuun.

 

Tulevaisuuden trendit

Tulevaisuudessa voimme odottaa hintojen kehittyvän edelleen teknologian ja markkinatilanteen mukaan. Tässä muutama ennuste:

 1. 5G-teknologian yleistyminen: Tämä voi nostaa hintaa, mutta myös parantaa suorituskykyä ja yhteyksiä.
 2. Kestävä kehitys: Ympäristöystävälliset materiaalit ja tuotantotavat voivat vaikuttaa hintoihin.
 3. Monipuoliset käyttökohteet: Tablettien käyttö koulutuksessa, työssä ja viihteessä lisääntyy, mikä voi lisätä kysyntää ja nostaa hintoja.

  Kuinka valita hinta-laatusuhteeltaan paras tabletti

  Kun olet vertaillut eri tablettien hintoja ja ymmärtänyt hintaan vaikuttavat tekijät, on aika valita hinta-laatusuhteeltaan paras vaihtoehto. Tämä voi tuntua haastavalta, mutta tässä muutama vinkki, jotka helpottavat päätöksentekoa.

  Tarpeiden arviointi

  Ensimmäinen askel on arvioida omat tarpeesi ja budjettisi. Mieti, mihin aiot käyttää tablettia ja kuinka paljon olet valmis maksamaan siitä. Tässä muutama kysymys, jotka kannattaa esittää itsellesi:

  • Mihin tarkoitukseen käytät tablettia eniten? (esim. viihde, työ, opiskelu)
  • Mikä on budjettisi?
  • Tarvitsetko lisävarusteita, kuten näppäimistön tai kynän?

   

  Parhaat tabletit eri hintaluokissa

  Katsotaanpa suosituksia eri hintaluokissa:

  Alle 200 €

  • Amazon Fire HD 8: Edullinen tabletti, joka sopii hyvin viihdekäyttöön. Hyvä näyttö ja kohtuullinen suorituskyky hintaan nähden.
  • Lenovo Tab M10: Perustabletti, joka tarjoaa hyvän hinta-laatusuhteen peruskäyttöön.

  200-500 €

  • Samsung Galaxy Tab A7: Tasapainoinen vaihtoehto, jossa on hyvä näyttö ja riittävä suorituskyky. Sopii hyvin monipuoliseen käyttöön.
  • Huawei MediaPad M5 Lite: Hyvä näyttö ja äänentoisto, sopii erinomaisesti viihdekäyttöön ja kevyisiin työtehtäviin.

  Yli 500 €

  • Apple iPad Air: Erinomainen suorituskyky ja näyttö. Sopii hyvin vaativaan käyttöön, kuten kuvankäsittelyyn ja videoeditointiin.
  • Microsoft Surface Go 2: Monipuolinen tabletti, joka toimii myös kannettavana tietokoneena. Hyvä valinta, jos tarvitset tehokasta laitetta työskentelyyn.

  Kun valitset tablettia, on tärkeää miettiä, mitkä ominaisuudet ovat sinulle tärkeimpiä ja etsiä niistä paras mahdollinen vaihtoehto omassa hintaluokassasi.

  Yhteenveto ja vinkit säästämiseen

  Tablettien hinnat voivat vaihdella suuresti, ja oikean valinnan tekeminen voi olla haastavaa. Tässä artikkelissa olemme käyneet läpi tärkeimmät tekijät, jotka vaikuttavat hintoihin, ja antaneet vinkkejä, miten löytää paras mahdollinen diili.

  • Brändi ja tekniset ominaisuudet: Tunnetut brändit ja paremmat tekniset ominaisuudet yleensä nostavat hintaa.
  • Käyttöjärjestelmä: iOS, Android ja Windows tarjoavat erilaisia kokemuksia ja hinnoittelua.
  • Hintavertailu: Käytä hintavertailusivustoja ja hyödynnä tarjouksia ja alennusmyyntejä.
  • Uudet vs. käytetyt laitteet: Molemmilla on omat etunsa ja haittansa, mieti omia tarpeitasi ennen päätöstä.
  • Hintakehitys: Seuraa markkinatrendejä ja teknologian kehitystä saadaksesi parhaan mahdollisen diilin.
  • Hinta-laatusuhde: Arvioi tarpeesi ja budjettisi, ja etsi parhaita vaihtoehtoja eri hintaluokissa.

Lopuksi, älä unohda hyödyntää erilaisia säästövinkkejä, kuten alennusmyyntejä ja kampanjoita. Näin voit löytää laadukkaan tabletin edullisemmin ja nauttia sen käytöstä pitkään. Toivottavasti tämä opas auttaa sinua tekemään viisaan ostopäätöksen ja löytämään juuri sinulle sopivan tabletin. Onnea tabletin etsintään ja hyviä ostoshetkiä!

Piditko artikkelista? Jaa ystävälle!

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Jaa Whatsapissa
Tämän artikkelin kirjoitti:

Kassalla käytettävä koodi: SUPERVIIKKO

Kaikille uusille BookBeat-käyttäjille

Kokeilujakson aikana saa kuunnella ja lukea yhteensä 40 tuntia. Edun jälkeen tilaus jatkuu automaattisesti valitun paketin mukaisesti. BookBeatilla ei ole sitovaa määräaikaa.