Samsung Galaxy s22 arvostelu & kokemuksia

Viimeksi päivitetty: 4.1.2024

Samsung Galaxy S22 on kompakti, nopea ja tarjoaa tinkimättömän Android-kokemuksen. Tämä päivitys säilyttää S21:n vahvuudet ja tuo samalla uudistuksia kameroihin, prosessoriin ja materiaaleihin, luoden vakuuttavan Android-laitteen. Galaxy S22 ansaitsee oman hetkensä, vaikka sen isoveli, Galaxy S22 Ultra, varastaa välillä huomion. Ultra tuo mukanaan radikaalin uuden näkökulman, vaikka se juontaa juurensa Galaxy Note -sarjasta. Silti Galaxy S22 erottuu edukseen kompaktilla ja houkuttelevalla designillaan.

On myös tärkeää mainita, että Samsung Galaxy S23 -sarja on jo esitelty. Mutta tällä hetkellä keskitytään siihen, mikä tekee Samsung Galaxy S22:sta ainutlaatuisen, mielenkiintoisen ja käyttäjäystävällisen laitteen.

Samsung Galaxy s22

Arvosana: 4.4/5
4.4/5
  • Tehokas suorituskyky vaativiin tehtäviin
  • Kirkas ja houkutteleva näyttöelämys
  • Monipuoliset kameramahdollisuudet
  • Laajennettava tallennustila microSD-kortilla
  • Nopea 5G-yhteys mobiilidataan

Plussat

+ Pieni ja tukevasti rakennettu
+ Houkutteleva muotoilu
+ Erinomainen suorituskyky

Miinukset

Ei merkittävää päivitystä
Kamerajärjestelmä jää jälkeen Ultra-mallista
Pieni näyttö

Pieni, Nopea ja Luotettava Android-Puhelin

Samsung Galaxy S22:n suunnittelu on hienostunut ja tyylikäs, ja se jatkaa Samsungin pitkää perinnettä laadukkaista muotoiluista. Vaikka se ei tuo mukanaan suuria ulkonäkömuutoksia edelliseen malliin verrattuna, tämä on ehdottomasti etu niille, jotka ovat pitäneet S-sarjan ulkoasusta. Sen kompakti koko tekee siitä houkuttelevan vaihtoehdon niille, jotka etsivät pienempää puhelinta, mutta eivät halua tinkiä laadusta.

Puhelimen 6,1 tuuman näyttö on täydellinen tasapaino kämmenelle sopivan koon ja mukavan katselukokemuksen välillä. Resoluutio on 2340 x 1080 pikseliä, ja näytön tarkkuus yhdessä adaptiivisen virkistystaajuuden kanssa tekee siitä erinomaisen valinnan videoita katsoville ja pelaaville. Puhelin tuntuu kädessä vankalta ja laadukkaalta, ja sen uusi Gorilla Glass Victus Plus -takapuoli lisää ylellisyyden tunnetta. Tämä takapuoli ei ainoastaan näytä upealta, vaan se myös parantaa puhelimen kestävyyttä.

Kirkas ja Houkutteleva Näyttö

Galaxy S22:n 6,1 tuuman Dynamic AMOLED -näyttö tarjoaa silmää miellyttävän katselukokemuksen. Sen resoluutio on 2340 x 1080 pikseliä, mikä takaa terävät yksityiskohdat ja selkeän kuvan. Yksi näytön huomattavista eduista on sen adaptiivinen virkistystaajuus, joka vaihtelee automaattisesti 10Hz:stä 120Hz:iin riippuen siitä, mitä puhelin tekee. Tämä tekee vierittämisestä ja pelaamisesta erityisen sulavaa ja säästää samalla akkua.

Näytön reunukset ovat minimoitu, ja mustat kehykset ympäröivät näyttöä vain niin vähän kuin mahdollista, mikä parantaa visuaalista kokemusta entisestään. Puhelin sisältää myös ultrasonisen sormenjälkilukijan näytön alla, joka tarjoaa nopean ja tehokkaan tavan lukita puhelin. Lisäksi Galaxy S22 tukee kasvontunnistusta, joka tarjoaa vaihtoehdon lisätä turvallisuutta.

Parannettu ja Monipuolinen Kamera

Samsung on panostanut voimakkaasti Galaxy S22:n kameraan, ja tulokset näkyvät selvästi. Puhelimessa on kolme takakameraa: 50 MP pääkamera, 12 MP ultralaajakulma ja 10 MP telekamera. Tämä kolmikko tarjoaa käyttäjille monipuoliset kuvausmahdollisuudet eri tilanteisiin ja ympäristöihin.

Kameran suorituskyky on erinomainen, ja se tuottaa teräviä ja värikkäitä kuvia. Pääkameran f/1.8-aukko mahdollistaa hyvän valonkeruun, mikä tekee kuvista kirkkaita ja selkeitä myös heikossa valaistuksessa. Ultralaajakulmakamera tarjoaa laajan näkökentän ja sopii erinomaisesti maisemakuviin. Telekamera mahdollistaa 3x optisen zoomin, mikä tarkoittaa, että voit saada lähikuvia ilman laadun heikkenemistä.

Kameraohjelmisto tarjoaa runsaasti kuvausmahdollisuuksia eri tiloilla ja säädöillä. Bokeh-efektiä voi säätää ennen kuvan ottamista tai jälkikäteen, mikä antaa sinulle mahdollisuuden luoda ammattimaisen tyylin muotokuvia. Lisäksi puhelimessa on Pro-tila, joka antaa sinulle täyden hallinnan kuvauksesta säätämällä suljinnopeutta, ISO-arvoa, tarkennuspistettä ja valkotasapainoa. Tämä tekee Galaxy S22:sta varteenotettavan vaihtoehdon niille, jotka haluavat vaikuttaa kuviinsa enemmän.

Suorituskyky – Nopea ja Tehokas

Samsung Galaxy S22:n suorituskyky ja tekniset tiedot ovat vaikuttavia, mikä tekee siitä houkuttelevan vaihtoehdon niille, jotka vaativat nopeaa ja tehokasta älypuhelinta.

Puhelimessa hyrrää tehokas Snapdragon 8 Gen 1 -piiri Yhdysvalloissa ja Aasiassa, kun taas muualla maailmassa se luottaa Exynos 2200 -piiriin. Molemmat piirit tarjoavat erinomaisen suorituskyvyn, joka vastaa vaativiinkin mobiilitehtäviin. Olitpa sitten pelaamassa vaativia pelejä tai muokkaamassa 4K-videota, Galaxy S22 pitää sinut askeleen edellä.

Vaikka puhelimessa on riittävästi tehoa, yksi pieni miinus tulee tallennustilan osalta. Vaikka se tarjoaa käyttökelpoisen määrän tallennustilaa, joillekin käyttäjille enemmän tallennustilaa olisi voinut olla tarpeen, erityisesti kun otetaan huomioon suurten mediatiedostojen ja sovellusten koko nykypäivänä. Onneksi voit kuitenkin laajentaa tallennustilaa microSD-kortin avulla, joka tarjoaa lisää joustavuutta.

Kaiken kaikkiaan Galaxy S22:n suorituskyky ja tekniset tiedot tekevät siitä erinomaisen valinnan niille, jotka arvostavat nopeutta ja tehokkuutta mobiililaitteessaan. Se vastaa vaativiinkin tarpeisiin ja tarjoaa sulavan käyttökokemuksen kaikissa tilanteissa.

Samsungin One UI ja Android 12:sta

Samsung Galaxy S22:ssa käytetään Samsungin omaa One UI 4.1 -käyttöliittymää, joka perustuu Android 12:een. Tämä yhdistelmä tarjoaa käyttäjille saumattoman ja käyttäjäystävällisen kokemuksen. One UI 4.1 ei ehkä tuo radikaaleja muutoksia verrattuna puhdasta Android 12:ta käyttäviin laitteisiin, mutta siinä on muutamia hienoja lisäominaisuuksia, jotka erottavat sen kilpailijoista.

Yksi One UI:n vahvuuksista on sen mukautettavuus. Käyttäjät voivat muokata puhelimen käyttöliittymää ja asetuksia lähes rajattomasti, mikä antaa mahdollisuuden luoda juuri sellaisen käyttökokemuksen kuin haluavat. Lisäksi Samsungin omat sovellukset ja palvelut integroituvat saumattomasti käyttöliittymään, tarjoten kätevän tavan hallita puhelimen eri toimintoja yhdestä paikasta.

One UI tukee myös 5G-yhteyksiä, mikä on ehdoton etu niille, jotka kaipaavat nopeaa ja luotettavaa mobiiliyhteyttä. 5G mahdollistaa nopeat tiedonsiirtonopeudet ja vähäisen viiveen, mikä on erityisen tärkeää esimerkiksi pelaajille tai suoratoistopalveluiden käyttäjille. Tulevaisuudessa 5G-yhteys on entistä tärkeämpi, ja Galaxy S22 on valmis tähän kehitykseen.

Hyvä akunkesto

Samsung Galaxy S22:ssa on 3 700 mAh akku, mikä saattaa herättää huolta kapasiteetin pienenemisestä verrattuna edelliseen malliin. Kuitenkin on huomioitava, että Galaxy S22 on suunniteltu tehokkaaksi ja optimoiduksi, jotta akunkesto säilyisi hyvänä.

Vaikka akku on pienentynyt 300 mAh, on se silti riittävän suuri takaamaan päivän mittaisen käytön normaaleissa olosuhteissa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että voit käyttää puhelinta läpi päivän ilman huolta akun tyhjenemisestä. Lisäksi Galaxy S22 tukee langatonta latausta, mikä tekee akun lataamisesta entistäkin kätevämpää. Voit asettaa puhelimesi langattomalle latausalustalle ja unohtaa huolenpitoon liittyvät rutiinit.

Samsung on myös kiinnittänyt huomiota akun optimointiin, joka tarkoittaa sitä, että puhelin oppii käyttötottumuksesi ja sopeuttaa virrankäytön niiden perusteella. Tämä auttaa pidentämään akun ikää ja varmistamaan, että se kestää pitkään ilman merkittävää suorituskyvyn heikkenemistä. Kaiken kaikkiaan Galaxy S22:n akunkesto on vakuuttava, vaikka kapasiteetti onkin hieman pienempi.

Tekniset tiedot

Paino: 167 g
Mitat: 146 x 70,6 x 7,6 mm
Näytön koko: 6,1 tuumaa
Resoluutio: 1080 x 2340
Järjestelmäpiiri: Snapdragon 8 Gen 1 / Exynos 2200
RAM-muisti: 8 Gt
Tallennustila: 128/256 Gt
Takakamera: 50 MP + 10 MP + 12 MP
Etukamera: 10 MP
Esiasennettu ohjelmisto: Android 12
Akku: 3 700 mAh
Lataus: 25 W langallinen, 15 W langaton

Samsung Galaxy S22 on monen käyttäjän suosikki, joka tarjoaa paljon hyvää ja vain muutaman pienen heikkouden. Tämä älypuhelin on saanut kiitosta kompaktista koostaan, joka mahtuu helposti taskuun, ja se on erityisen mieluisa niille, jotka arvostavat pienempää kokoa. Lisäksi se on ihanteellinen vaihtoehto niille, jotka eivät halua jättimäistä phablettia.Yksi S22:n huippuominaisuuksista on sen kamera. Käyttäjät ovat ylistäneet sen tarjoamaa valokuvien ja videoiden laatua, ja se edustaa suurta askelta eteenpäin verrattuna aikaisempiin Samsung-malleihin. Lisäksi puhelimen näyttö on hämmästyttävä, ja se tarjoaa erinomaisen katselukokemuksen. Kirkkaus, väritarkkuus ja mustan syvyydet tekevät siitä yhden markkinoiden parhaista näytöistä. Monet käyttäjät ovat huomanneet sen olevan parempi kuin kilpailevan iPhone 13 Pro:n näyttö.S22 on myös erittäin nopea ja reagoiva. Käyttäjät ovat kertoneet, että laite suoriutuu normaalista käytöstä erittäin sulavasti, ja se on merkittävästi nopeampi kuin aiempi S9-malli. Lisäksi Android 12 toimii hyvin, eikä siinä ole esiintynyt merkittäviä ongelmia.Akunkesto on yksi heikkouksista, jonka käyttäjät ovat maininneet. Vaikka akunkesto ei ole huono, se ei ehkä ole kilpailijoidensa tasolla. Käyttäjät ovat raportoineet päivän mittaisesta kestosta normaalissa käytössä, mutta tilanteissa, joissa puhelinta tarvitaan enemmän tai laturia ei ole saatavilla, akun säästeliäs käyttö on tarpeen.Kaiken kaikkiaan Samsung Galaxy S22 on saanut paljon kiitosta monista ominaisuuksistaan, kuten kamerasta, näytöstä ja suorituskyvystään. Vaikka akunkesto saattaa olla heikko kohta, se ei ole ollut ratkaiseva ongelma useimmille käyttäjille. Tämä älypuhelin on loistava valinta niille, jotka arvostavat kompaktia kokoa ja huippuluokan ominaisuuksia.

Meidän mielipide

Samsung Galaxy S22 on ehdottomasti harkinnan arvoinen vaihtoehto monille käyttäjille. Se tarjoaa erinomaisen diilin Samsungin S-sarjan lippulaivapuhelimesta, ja tämä tekee siitä houkuttelevan vaihtoehdon erityisesti niille, jotka haluavat säästää rahaa mutta saada silti korkealaatuisen puhelimen.

Yksi Galaxy S22:n suurista vahvuuksista on sen kompakti koko. Jos olet niiden joukossa, jotka kaipaavat pienempää laitetta, tämä puhelin sopii sinulle täydellisesti. Sen kätevä koko tekee siitä helposti hallittavan yhdellä kädellä, ja se mahtuu mukavasti taskuun tai laukkuun.

Puhelimessa on myös riittävästi tehoa vaativiin tehtäviin ja pelaamiseen. Samsung on panostanut suorituskykyyn, ja se näkyy päivittäisessä käytössä. Sovellusten avaaminen ja vaihtaminen sujuu sulavasti, ja puhelin pysyy ripeänä myös vaativimmissa tehtävissä.

Toisaalta, jos olet suurten näyttöjen ystävä, Galaxy S22 voi tuntua hieman ahtaalta. Vaikka sen 6,1 tuuman näyttö tarjoaa terävän resoluution ja laadukkaan katselukokemuksen, jotkut käyttäjät saattavat kaivata isompaa näyttöä erityisesti mediankulutukseen.

Lopuksi, jos budjettisi antaa myöten ja haluat enemmän ominaisuuksia ja suorituskykyä, Galaxy S22 Ultra voi olla harkitsemisen arvoinen vaihtoehto. Se tarjoaa vieläkin vaikuttavampia ominaisuuksia, vaikka se onkin hintavampi vaihtoehto.

Yhteenvetona Samsung Galaxy S22 on pieni, nopea ja luotettava Android-puhelin, joka tarjoaa hyvän vaihtoehdon niille, jotka etsivät kompaktia laitetta. Se ei ehkä ole suurin päivitys, mutta se on edelleen vankka valinta, erityisesti budjettitietoisille ja pienemmän puhelimen ystäville.

Samsung Galaxy s22

Arvosana: 4.4/5
4.4/5

Suosituimpien tuotteiden kokemuksia ja arvosteluja

Kassalla käytettävä koodi: SUPERVIIKKO

Kaikille uusille BookBeat-käyttäjille

Kokeilujakson aikana saa kuunnella ja lukea yhteensä 40 tuntia. Edun jälkeen tilaus jatkuu automaattisesti valitun paketin mukaisesti. BookBeatilla ei ole sitovaa määräaikaa.