Käytetty kannettava: Edullinen ja luotettava tietokone kotitoimistoon

Viimeksi päivitetty: 13.9.2023

Kun pohdit uuden tietokoneen hankintaa, saattaa mieleesi juolahtaa ajatus käytetyn kannettavan ostamisesta. Mutta miksi? Käytetty läppäri voi tarjota huomattavia säästöjä verrattuna upouuteen koneeseen, samalla kun saat usein lähes saman suorituskyvyn ja ominaisuudet.

Kun otetaan huomioon teknologian nopea kehitys, monet käytetyt koneet ovat vain muutaman vuoden vanhoja ja niissä on edelleen modernit tekniset ominaisuudet. Käytetyn kannettavan ostaminen voi myös olla ympäristötietoinen valinta, sillä se vähentää elektroniikkajätteen määrää.

Lisäksi, jos olet budjettitietoinen, voit saada enemmän vastinetta rahoillesi valitsemalla korkeamman luokan käytetyn laitteen samalla hinnalla kuin uuden perustason mallin.

Kunnostettu vs. käytetty

Monet sekoittavat kunnostetut ja käytetyt tietokoneet, mutta näiden kahden välillä on merkittäviä eroja. Kunnostettu läppäri on käynyt läpi perusteellisen tarkastus- ja korjausprosessin, kun taas käytetty kannettava on myyty sellaisenaan. Tämä ei tarkoita, että käytetty kone olisi huonompi valinta, mutta on tärkeää tietää, mitä odottaa.

Kunnostetut laitteet tulevat usein takuulla, kun taas käytetyille koneille ei välttämättä ole samaa turvaa. Lisäksi kunnostetut laitteet ovat usein yritysten palauttamia laitteita, jotka on tarkistettu ja päivitetty, kun taas käytetyt koneet voivat olla yksityishenkilöiden myymiä. On myös hyvä ottaa huomioon, että kunnostettujen laitteiden akut ovat usein uusia tai testattuja, kun taas käytetyissä koneissa akun kunto voi vaihdella.

Tärkeät seikat ennen ostoa: Takuu, palautuskäytäntö ja kunto

Ennen kuin teet päätöksen, on tärkeää tarkistaa muutama asia.

  • Minkälainen takuu läppärillä on?
  • Mikä on palautuskäytäntö?
  • Missä kunnossa tietokone on?
  • Onko näyttö naarmuton ja toimiiko kaikki oikein?

Takuun pituus ja ehdot voivat kertoa paljon laitteen laadusta ja jälleenmyyjän luottamuksesta tuotteeseensa. Palautuskäytäntö on myös tärkeä, sillä se antaa sinulle mahdollisuuden palauttaa laitteen, jos et ole tyytyväinen ostokseesi.

Laitteen kunnon tarkistaminen on välttämätöntä, jotta voit olla varma siitä, että saat vastinetta rahoillesi. Esimerkiksi näytön kunto voi vaikuttaa merkittävästi käyttökokemukseen, ja mahdolliset naarmut tai vauriot voivat heikentää laitteen arvoa. Lisäksi on hyvä tarkistaa, että kaikki liitännät, näppäimet ja muut osat toimivat moitteettomasti.

Kunnostettujen kannettavien edut: Säästöt, ympäristö ja laatu

Kunnostetun kannettavan ostaminen ei ole vain kukkarolle ystävällinen valinta, vaan se on myös ympäristöystävällinen teko. Lisäksi, kun valitset kunnostetun tietokoneen, saat usein laadukkaan laitteen, joka on testattu ja varmistettu toimivaksi.

Kunnostetut laitteet ovat usein lähes uudenveroisia, mutta niiden hinta on huomattavasti edullisempi. Tämä tekee niistä houkuttelevan vaihtoehdon erityisesti opiskelijoille, start-up yrityksille ja budjettitietoisille kuluttajille.

Ympäristönäkökulmasta katsottuna kunnostetun laitteen ostaminen vähentää elektroniikkajätteen määrää ja edistää kestävää kulutusta. Laadun osalta monet valmistajat ja jälleenmyyjät tarjoavat kunnostetuille laitteille samanlaisen takuun kuin uusille tuotteille, mikä kertoo luottamuksesta tuotteen kestävyyteen ja toimivuuteen.

Säästä rahaa opiskelijana

Opiskelijana budjetti voi olla tiukka, mutta onneksi monilla jälleenmyyjillä on erikoistarjouksia juuri sinulle. Käytetty kannettava voi olla erinomainen valinta opiskelijalle, joka tarvitsee luotettavaa konetta mutta ei halua maksaa liikaa.

Monet yritykset ymmärtävät opiskelijoiden taloudelliset haasteet ja tarjoavat alennuksia tai rahoitusvaihtoehtoja, jotta teknologia olisi saavutettavissa. Lisäksi joillakin kampuksilla ja yliopistoilla on yhteistyösopimuksia tietokonevalmistajien kanssa, mikä voi tuoda lisäsäästöjä. On myös hyvä idea liittyä opiskelija-alennusohjelmiin, jotka tarjoavat erikoistarjouksia ja alennuksia eri tuotteista ja palveluista.

Vinkit ostamiseen

Verkossa on monia paikkoja, joista voit ostaa käytetyn tietokoneen. Olipa valintasi sitten suuri verkkokauppa tai pienempi jälleenmyyjä, on tärkeää tehdä taustatutkimusta ja lukea arvosteluja ennen ostopäätöksen tekemistä. Verkkokauppojen vertailu voi auttaa sinua löytämään parhaat hinnat ja tarjoukset.

Lisäksi on hyvä tarkistaa myyjän palautus- ja takuukäytännöt, jotta tiedät, mihin sitoudut ostoksen yhteydessä. Kun ostat verkossa, muista myös ottaa huomioon toimituskulut ja -ajat. Jos olet epävarma tietystä myyjästä, voit aina kysyä suosituksia ystäviltä tai perheeltä tai tutustua online-yhteisöjen ja foorumien arvosteluihin ja kokemuksiin.

Käyttöjärjestelmäksi Windows, macOS vai ChromeOS?

Kun valitset käytettyä läppäriä, on tärkeää miettiä, mikä käyttöjärjestelmä sopii parhaiten tarpeisiisi. Olipa valintasi sitten Windows, macOS tai ChromeOS, jokaisella on omat vahvuutensa. Windows on tunnettu monipuolisesta ohjelmistotuestaan ja laajasta laiteyhteensopivuudestaan.

MacOS, Apple-tuotteiden käyttöjärjestelmä, on tunnettu saumattomasta integraatiostaan muiden Apple-laitteiden kanssa ja sen sulavasta käyttökokemuksesta. ChromeOS, toisaalta, on kevyt ja nopea, erityisesti suunniteltu pilvipohjaiseen työskentelyyn ja verkkoselailuun. Jokaisen käyttöjärjestelmän valintaan vaikuttavat henkilökohtaiset mieltymykset, tarpeet ja budjetti.

Miten tehdä oikea valinta?

Käytetyn kannettavan ostaminen voi tuntua haastavalta, mutta oikean tiedon ja tutkimuksen avulla voit tehdä viisaan päätöksen. Muista aina, että tärkeintä on löytää tietokone, joka sopii juuri sinun tarpeisiisi ja budjettiisi.

On tärkeää ottaa huomioon laitteen tekniset tiedot, kuten prosessorin nopeus, RAM-muisti ja tallennustila. Myös laitteen fyysinen kunto, kuten mahdolliset naarmut tai kolhut voivat vaikuttaa sen arvoon ja käyttökokemukseen.

Lisäksi, kun ostat käytettyä konetta, on hyvä tarkistaa, onko laitteella vielä voimassa oleva takuu tai mahdollisuus laajentaa takuuta. Tämä voi antaa lisäturvaa sijoituksellesi. Käytettyjen laitteiden arvostelujen lukeminen ja muiden käyttäjien kokemusten kartoittaminen voi myös auttaa sinua ymmärtämään, mitä odottaa ja mihin kiinnittää huomiota.

Piditko artikkelista? Jaa ystävälle!

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Jaa Whatsapissa
Tämän artikkelin kirjoitti:

Kassalla käytettävä koodi: SUPERVIIKKO

Kaikille uusille BookBeat-käyttäjille

Kokeilujakson aikana saa kuunnella ja lukea yhteensä 40 tuntia. Edun jälkeen tilaus jatkuu automaattisesti valitun paketin mukaisesti. BookBeatilla ei ole sitovaa määräaikaa.