Mikä on paras kannettava tietokone opiskelijalle? Kysyimme opiskelijoilta!

Viimeksi päivitetty: 10.11.2023

Kannettava tietokone on nykyaikaisen oppijan miekka – se on työkalu, joka avaa ovet tiedon maailmaan ja mahdollistaa oppimisen missä ja milloin vain. Mutta millainen on paras kannettava tietokone opiskelijalle? Vastaus on yhtä monimuotoinen kuin opiskelijat itse. 

Jotkut tarvitsevat koneen, joka jaksaa raskaita ohjelmistoja, toiset taas jotain pientä ja kevyttä, joka mahtuu repun sivutaskuun. Tämän vuoksi päätimme kysyä suoraan asiantuntijoilta – itse opiskelijoilta, jotka käyttävät näitä laitteita päivittäin ja tietävät parhaiten, mikä toimii ja mikä ei.

Alakoulusta Yliopistoon – Jokaiselle jotakin

🔹Pienimmille koululaisille, jotka ottavat ensiaskeleitaan digitaalisen oppimisen polulla, kannettava tietokone opiskeluun on usein kosketusnäyttöinen laite. Kosketusnäyttö on intuitiivinen, ja lapset oppivat nopeasti navigoimaan oppitunteja ja interaktiivisia tehtäviä. Esimerkiksi iPad on osoittautunut suosituksi valinnaksi sen käyttäjäystävällisyyden ja monipuolisten sovellusten ansiosta. Mutta älä unohda näppäimistökoteloa – se muuttaa tabletin hetkessä kannettavaksi tietokoneeksi, joka sopii myös kirjoitustehtäviin. Lisäksi, kun lapsi kasvaa ja oppii, laite voi kasvaa ja oppia hänen kanssaan, tarjoten uusia sovelluksia ja toimintoja, jotka tukevat kehittyvää koulutietä.

🔹Kun siirrytään yläkoulun käytäville, tarpeet muuttuvat ja monipuolistuvat. Monille riittää [halpa kannettava tietokone], joka selviää Google Classroomin ja muiden verkkopohjaisten työkalujen kanssa. Tässä vaiheessa kannattaa panostaa laitteeseen, joka on kevyt ja helppo kantaa – koulupäivät voivat olla pitkiä ja laukku jo valmiiksi täynnä kirjoja. Lisäksi, yläkoululaiset alkavat arvostaa laitteiden sosiaalisia toimintoja, kuten videopuheluita ja ryhmätyöskentelyä mahdollistavia sovelluksia, jotka tuovat oman lisänsä laitteen valintaan.

🔹Lukiolaiset arvostavat kannettavuuden ja kestävyyden lisäksi myös suorituskykyä. Koulupäivän aikana laite kulkee mukana tunnilta toiselle, ja akun on kestettävä koko päivä ilman latausta. Tässä vaiheessa monet opiskelijat suosivat laitteita, jotka tukevat kosketusnäyttöä ja kynää, mikä tekee muistiinpanojen tekemisestä ja luovista projekteista sujuvampaa. Lisäksi, kun lukiolaiset alkavat valmistautua yliopistoon ja tulevaan uraansa, he etsivät laitteita, jotka voivat tukea heidän akateemista ja ammatillista kehitystään – laitteita, jotka eivät vanhene nopeasti vaan kestävät teknologian nopeaa kehitystä.

Korkeakoulun Kovaan Käyttöön

Korkeakouluopiskelijat tarvitsevat usein enemmän tehoa ja monipuolisuutta. Monet STEM-aineiden opiskelijat tarvitsevat koneen, joka jaksaa pyörittää vaativia simulaatio-ohjelmia, kun taas graafista suunnittelua opiskelevat tarvitsevat laitteita, jotka pystyvät käsittelemään raskaita kuvankäsittelyohjelmia.

Toisaalta taideaineiden opiskelijat saattavat arvostaa korkealaatuista näyttöä ja prosessoritehoa, jotka mahdollistavat sujuvan työskentelyn esimerkiksi videoiden muokkausohjelmilla. Ja kun opiskelijaelämään kuuluu väistämättä myös vapaa-aika, on tärkeää, että laite soveltuu myös viihteen kuluttamiseen – olipa kyse sitten elokuvien katselusta tai verkkopelien pelaamisesta.

Mutta vaikka tarpeet vaihtelevat, on yksi yhteinen nimittäjä: hyvä kannettava tietokone kotikäyttöön on myös loistava valinta opiskelijalle. Se on laite, joka palvelee niin opiskelussa kuin vapaa-ajalla, kestää vuosia ja on luotettava kumppani tietotulvan keskellä. Tämä tarkoittaa, että opiskelijan kannettavan tietokoneen tulisi olla tarpeeksi joustava sopeutumaan sekä rentoihin että intensiivisiin hetkiin, ja tarpeeksi kestävä kestämään elämän kolhuja.

H2

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

H3

H3

Opiskelijoiden Suosikit

Kysyimme opiskelijoilta, mitkä laitteet ovat heidän suosikkejaan ja miksi. Monipuolisuutta arvostavat suosittelivat esimerkiksi Acer Aspire -sarjaa, joka tarjoaa hyvän näytön ja pitkän akunkeston – ihanteellinen yhdistelmä esitysten tekemiseen ja muistiinpanojen kirjoittamiseen. 

Taiteellisempaan makuun sopii Apple MacBook Air, joka yhdistää tehon ja tyylikkyyden, tarjoten samalla pääsyn laajaan sovellusvalikoimaan ja korkealaatuiseen ekosysteemiin. Ja jos etsit jotakin todella kevyttä ja kestävää, ei kannata ohittaa HP Elite Dragonfly -mallia, joka on tunnettu pitkästä akunkestostaan ja tyylikkäästä muotoilustaan.

Lisäksi, opiskelijat arvostavat näissä laitteissa myös niiden kykyä integroitua muihin laitteisiin ja palveluihin, kuten pilvipalveluihin ja älypuhelimiin, mikä tekee tiedon synkronoinnista ja jakamisesta vaivatonta.

Paras tieto tulevalla omistajalla!

Parhaan opiskelijan kannettavan valinta ei ole helppo tehtävä. Se vaatii ymmärrystä opiskelijan tarpeista, budjetista ja toiveista. Mutta kun oikea laite löytyy, se voi tehdä opiskelusta sujuvampaa, tehokkaampaa ja jopa hauskempaa. Siksi on tärkeää kuunnella niitä, jotka käyttävät laitteita päivittäin – opiskelijoita itseään. 

Heidän kokemuksensa ja suosituksensa ovat kullanarvoisia, kun etsit sitä täydellistä työkalua oppimisen matkalle. Lopulta, paras kannettava tietokone on se, joka vastaa käyttäjänsä tarpeita niin ergonomialtaan, suorituskyvyltään kuin budjetiltaankin, ja joka voi kasvaa ja kehittyä opiskelijan mukana läpi koulutien.

Piditko artikkelista? Jaa ystävälle!

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Jaa Whatsapissa
Tämän artikkelin kirjoitti:

Kassalla käytettävä koodi: SUPERVIIKKO

Kaikille uusille BookBeat-käyttäjille

Kokeilujakson aikana saa kuunnella ja lukea yhteensä 40 tuntia. Edun jälkeen tilaus jatkuu automaattisesti valitun paketin mukaisesti. BookBeatilla ei ole sitovaa määräaikaa.