Ymmärrä tietotekniikan sertifikaattien perusteet

Palkatessa tietotekniikan osaajaa, voi olla vaikeaa ymmärtää, mitkä sertifikaatit ja tutkinnot ovat alan huippuja. Tässä on pieni lista tunnetuimmista ja arvostetuimmista tietotekniikan alan pätevyyksistä.

Microsoftin diplomit: Mimages (40)CSE, MCITP ja MCTS. Moni yritys käyttää Microsoftin ohjelmistoa, joten nämä ovat haluttuja pätevyyksiä. MCSE on Microsoftin järjestelmiin erikoistunut insinööri, jolla on noin kahden vuoden kokemus Microsoftin järjestelmien suunnittelusta, korjaamisesta ja asentamisesta; MCTS Microsoftin teknologian ammattilainen, jolla on kahden vuoden tausta vikojen korjaamisessa; ja MCITP alempitasoinen Microsoftin valtuuttama tietotekniikan osaaja, jolla on kahden vuoden kokemus tietotekniikan ammattilaisena ja joka läpäissyt tarvittavat kokeet.

CompTIA tarjoaa A+-, Network+-, Security+- ja Linux+-pätevyydet. Se on yleishyödyllinen yritys, joka tarjoaa neutraaleja, monien järjestelmien kanssa työskentelyyn sopivia pätevyyksiä. Esimerkiksi A+-perustutkinto vaatii 400 tuntia käytännön kokemusta.

Ciscolta on kolme erilaista diplomia: CCNP, CCNA ja CCiE. Ne kuuluvat alan suosituimpiin. CCNA:n haltija voi asentaa ja hallinnoida keskisuuria verkkoja; CCNP:n haltija on puolestaan hieman korkeamman tason ammattilainen; kun taas CCiE:n haltija on Ciscon korkein ammattitutkinto.

Applella on kaksi pääohjelmaa, jotka ovat ACSP ja ACTC. Aiempi on asiakastuen ammattilainen, ja jälkimmäinen tekninen koordinaattori. Verkoston suhteen apua tarjoaa ACSA-sertfikaatin suorittanut tukihenkilö. Macien kanssa työskentelevillä on usein vahva ymmärrys Unix-järjestelmästä.

CISSP-sertifikaatti (International Information Systems Security Certification Consortium) tunnetaan tiukkuudestaan. Se myönnetään vain viisi vuotta turvallisuuden alalla työskennelleille, jotka läpäisevät kokeen ja maksavat vuotuisen uusintamaksun.

ISACA on serfikaatti, joka myönnetään turvallisuusasiantuntijoille ja -tarkastajille, joilla on viiden vuoden kokemus.

PMP on puolestaan arvostettu nimike, jonka saa kolmen vuoden projektijohtajan kokemuksella. Sen haltija on yleensä valtuutettu tietotekniikka-alan projektijohtaja.

Kaikki nämä sertifikaatit vaativat usein merkittävän rahallisen panostuksen ja kokemusta alalta. Lisäksi on useita muita sertifikaatteja, joista osa on hyviä, ja osaan kannattaa suhtautua varauksella. Jos et tunne jotain nimikettä, tutki sen taustat, jotta saisit kuvan sen oikeudesta ja hyödyllisyydestä. Ylläolevien nimikkeiden haltijat ansaitsevat usein korkeaa palkkaa, joten heidän palkkaamisensa ei ole välttämättä edullinen ratkaisu, mutta voit varma, että firmasi tietotekniikka-asiat ovat ammattilaisen käsissä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *