Vinkkejä paremman tietokonelaitteiston ostoon

Kun olet päättänyt ostaa tietokoneen, on muutamia vinkkejä, jotka kannattaa ottaa huomioon ennen ostopäätöksen tekemistä. Näiden neuvojen avulla voit valita tehokkaamman koneen edullisemmin.

Pöytäkonetta ostaesswoman-typing-writing-programminga valmis paketti ei välttämättä ole paras valinta. Valmiit pöytäkoneet usein kootaan heikkolaatuisemmista osista sarjatuotannossa, joten niiden laatu ei ole välttämättä hintansa väärti. Kestävämmän ja tehokkaamman koneen saa, jos osaa koota sen itse, tai tilata koottuna ammattiliikkeestä. Tällöin voit myös päästä vaikuttamaan koneen yksittäisiin ominaisuuksiin tarpeidesi ja halujesi mukaan.

Jos kootun tietokoneen ostaminen kiinnostaa, tutustu eri omien ominaisuuksiin. Voit löytää useita firmoja, jotka myyvät laadukkaita, suorituskykyisiä osia laitteistoon. Etenkin teknologian huipulla pysyttelevän, tietokoneista riippuvaisen pienemmän yrityksen kannattaa harkita koottuja tietokoneita, joiden avulla suorituskyky ja kestävyys voidaan maksimoida. Suuret yritykset voivat saada helpommin diilejä isojen laitteistomäärien ostamiseen ja huollattamiseen kerralla.

Tietokoneiden kasaamisen päälle ymmärtävä voi hankkia myös osia käytettyinä. Käytetyt osat ovat usein riittävän hyviä moniin tarkoituksiin, ja voivat auttaa säästämään rahaa. Teknologia vaihtuu nopeasti, joten sen arvo myös tippuu nopeasti. Osta osia, jotka olivat huippuluokkaa 6-12kk sitten, niin saat laitteistoosi laadukasta teknologiaa halvempaan hintaan.

Jos valitset pakettina valmistetun koneen, kiinnitä huomiota takuuseen ja tarkista asiakaspalvelun laatu ja nopeus. Nämä voivat olla avainkysymyksiä ongelmatilanteissa.

Koska teknologia vaihtuu koko ajan, ei myöskään kannata ostaa kaikkein kalleinta ja hienointa laitteistoa. On fiksumpaa valita keskitason tai omia tarpeitasi vastaavaa teknologiaa, kuin valita markkinoiden fiineimmät mallit (ellei niille ole eritystarvetta). Kaikki teknologia, minkä ostat, on jo vuoden päästä vanhaa. Voit joutua vaihtamaan ostamasi hienon prosessorin jo muutaman vuoden päästä, joten ei kannata tuhlata siihen liikaa rahaa nyt.

Tähän liittyy myös se, että tietokone kannattaa ostaa nyt; heti, kun sille on tarvetta. Ei kannata odotella seuraavaa villitystä, nopeampaa prosessoria, parempaa muistia – niitä tulee aina lisää. Jos odottaa aina parasta mallia, joutuu odottamaan loputtomasti. Kannattaa tyytyä valitsemaan sellainen kokonaisuus tämänhetkisiltä markkinoilta, joka palvelee omia tarpeita parhaiten. Teknologian kehityksen perässä juoksemiseen saa kulumaan loputtomasti rahaa, mutta kerran ostettua laadukasta laitteistoa voi päivitellä pikku hiljaa aina tarvitessa.

Leave a Reply