Tietokonelaitteiston kurssi – mitkä ovat sen hyödyt

Tietokoneiden yleistyttyä yhä useampi on alkanut kiinnostua laitteiden sisällöstä ja toiminnasta. Kaukana ovat ne päivät, jolloin vain “nörtit” kasailivat omia koneitaan ja tunsivat koneen sisällön. Monet haluavat saada kaiken irti koneestaan ja lisätä tehoja edullisesti, mihin paras vaihtoehto on usein tee-19om12computerse-itse. Tietokoneen laitteistoa käsittelevän kurssin käymisessä onkin useita hyötyjä.

Kun tuntee tietokoneen osat, niiden tarkoitukset ja toiminnan, on helpompaa korjata, huoltaa ja uusia oman koneen osat. Ongelmissa ei tarvitse aina odotella huoltoa tai asiakaspalvelua, vaan perusjutut onnistuvat itsekin. Asia on samanlainen autojen kanssa. Moni osaa huoltaa itse yksinkertaisimmat asiat autossaan, ja pääsee halvemmalla kuin huollossa käydessään. Tämä onnistuu myös tietokoneiden suhteen.

Tuntiessasi osat ja niiden laadun, voit myös käyttää käytettyjä osia tietokoneesi kasaamiseen. Tämä auttaa säästämään rahaa entisestään. Tietotekniikan elinkaari on lyhyt, sillä uutta teknologiaa tulee koko ajan. Tämän vuoksi on myös yllättävän helppoa löytää kelvollisia tietokoneen osia kohtuuhintaan käytettyinä.

Osaamisesta ja tiedosta on myös hyötyä tietokonetta ostaessa. Valmiiksi kasattu laitteisto on yleensä halpaa, sarjatuotettua laatua, kun taas itse koottuun koneeseen voi valita laadukkaita osia, jotka kestävät useita vuosia. Oman koneen kasaaminen takaa, että saat juuri niin hyvän suorituskyvyn ja niin paljon muistia kuin haluat tai tarvitset. Ymmärtäessäsi koneen toimintaa vältät myös virheet. Moni ostaa liian tehokkaan koneen ylihinnalla, eikä käytä puoliakaan sen ominaisuuksista, tai liian halvan koneen, joka ei kestä paria vuotta kauempaa ja kärsii useista ongelmista. Kun tajuat koneen toimintaa paremmin, osaat myös tehdä fiksuja valintoja tietokonekaupassa.

Eräs käytännön hyöty on myös se, että ymmärrät paremmin, mitä tietotukihenkilösi ehdottavat ja sanovat puhuessaan laitteistosta. Osaat paremmin määritellä omat tarpeesi laitteiston suhteen ja kyseenalaistaa heidän näkemyksensä. Saat uudenlaista kunnioitusta, kun osaat käyttää termejä oikein ja keskustella aiheesta järkevästi.

Tietokoneen laitteiston lisäksi voit myös oppia ulkoisista osista kuten näytöistä, tulostimista, reitittimistä jne. Tarkista siis kurssisi sisältö, ja mieti mitä tarkalleen haluat. Yleisesti ottaen tietokonekurssit ovat rahansa väärti, ja mikäli peruskurssi on hyvä kokemus, kannattaa ehdottomasti hankkia lisäkoulutusta alalta.

Leave a Reply