Teknologiayrityksiin sijoititbiztek-cloud-servecestamisessa on omat piirteensä, joihin kannattaa kiinnittää huomiota. Kun haluaa sijoittaa teknologiaan, on hyvä miettiä, kuinka sen tekee. Sijoittaako suoraan teknologiaa valmistavaan yritykseen vai yritykseen, joka hyödyntää teknologiaa tehokkaasti. Markkinoiden vaihtelevuus voi myös ajaa sijoittajia pois teknologiaan luottavien yritysten luota.

Kun sijoittaa teknologiaa hyödyntävään yritykseen, voivat edut olla paremmat kuin teknologiaa valmistavaan yritykseen sijoittaessa. Monet uudet, teknologiaa innovoivat yritykset eivät elä pitkään, ja heillä on epävarma tulevaisuus. Uusia firmoja syntyy jatkuvasti, ja vanhojen asema ei välttämättä ole vakaa. Teknologiaa hyödyntävään yritykseen sijoittamalla voi usein taata suuremmat voitot, sillä ne ovat usein vähemmän riippuvaisia teknologiastaan ja voivat vaihtaa sen uudempaan tarvittaessa.

Teknologiaosakkeilla on usein muita yrityksiä korkeampi voittokerroin (PE; price to equity), eli korkea odotus tulevaisuuden menestyksestä. Osake siis maksaa paljon, mutta menestys on epävarmaa, sillä markkinat ovat alttiit vaihteluille sekä taloudessa, trendeissä että uusien innovaatioiden suhteen. Volatiliteetti teknologiaosakkeiden saralla on suuri. Kiinnostus teknologiaa kohti ei vaikuta laantuvan markkinoiden vaihtelusta huolimatta, mutta uusien isojen nimien ennustaminen alalla on vaikeaa. Moni teknologiaosake ei myöskään maksa osinkoa. Varmimmat sijoitukset teknologian alalla ovatkin paikkansa vakiinnuttaneet suuret firmat, kuten Microsoft, IBM, jne., sillä niillä on paljon resursseja markkinoiden huipulla pysymiseen.

Teknologian suhteen esimerkiksi lääke- tai asealaan sijoittamista pidetään monesti hyvänä vaihtoehtona. Lääketieteellisiin tarkoituksiin teknologiaa tuottavat yritykset ovat usein vakaita ja tuottavat tasaiseen tahtiin. Aseteknologiaan sijoittaminen on hieman riskialttiimpaa, sillä markkinat vaihtelevat enemmän. Viime aikoina esimerkiksi uudistuvaa energiaa tuottavat teknologiat ovat nähneet paljon kasvua, ja niille povataan parempia markkinoita tulevaisuudessa. Muita teknologian osa-alueita, joilla uskotaan olevan hyvä asema tulevaisuudessa, ovat myös tekoäly, älylaitteet ja virtuaalitodellisuuden sovellukset.

Tärkeintä teknologiaan sijoittaessa onkin elintärkeää tehdä taustatutkimusta. Ei kannata lähteä mukaan hypetykseen tai trendeihin ennen kuin on tutkinut, onko niillä tulevaisuuden hyötyä, ja miltä markkinat tuotteelle näyttävät. Pienempään, lupaavaan yritykseen sijoittaminen voi tuntua houkuttelevalta, mutta ennen kuin asettaa panoksen, kannattaa tutkia myös kilpailijat, sekä tutustua tuotteeseen ja markkinoihin kunnolla. Jos tietoa on vaikea löytää, kannattaa sijoitus jättää väliin.